انتقال پایتخت نیازمند اجماع ملی است

رئیس سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان: انتقال پایتخت نیازمند اجماع ملی است رئیس سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به مطرح شدن موضوع انتقال پایتخت، گفت: در این کار ملی در ابتدا باید همه اجزای حاکمیت اتفاق‌نظر داشته باشند. پس از آن با تشکیل یک کارگروه کوچک و چابک به اجرای کار بپردازیم. […]

رئیس سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان: انتقال پایتخت نیازمند اجماع ملی است رئیس سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با اشاره به مطرح شدن موضوع انتقال پایتخت، گفت: در این کار ملی در ابتدا باید همه اجزای حاکمیت اتفاق‌نظر داشته باشند. پس از آن با تشکیل یک کارگروه کوچک و چابک به اجرای کار بپردازیم. به گزارش «سردبیر پرس»، فرج الله رجبی با اشاره به ایده‌های مطرح شده برای انتقال پایتخت با هدف کاهش مشکلات کلانشهر تهران با اشاره به مطرح شدن موضوع انتقال پایتخت، گفت: در این کار ملی در ابتدا باید همه اجزای حاکمیت اتفاق‌نظر داشته باشند. پس از آن با تشکیل یک کارگروه کوچک و چابک به اجرای کار بپردازیم.
او اظهارداشت: تهران بهصورت بی‌قواره در حال بزرگ شدن است و در عین حال با کمبود امکانات و تاسیسات زیربنایی، همچنین آلودگی هوا و ترافیک مواجه است.
وی گفت: ایران نخستین کشوری نیست که می‌خواهد پایتخت خود را جابه‌جا کند و در دیگر کشور‌ها نیز این کار سابقه دارد.او یادآور شد: در این کار ملی در ابتدا باید همه اجزای حاکمیت اتفاق‌نظر داشته باشند و باید با اجماع‌جمعی انجام شود، نه اینکه یک دستگاه یا نهاد آن را به عنوان دستاورد خود معرفی کرده یا وقتی مشکلی پیش آمد دستگاه‌ها آن را بر گردن یکدیگر بیندازند.
رجبی گفت: دولت به عنوان محور اجرای این بحث باید تلاش کند که همه اجزای حاکمیت، قوای سه گانه ودستگاه‌های مرتبط را پای کارآورده و همه ظرفیت‌هایی که در محل استقرار شهر جدید باید داشته باشیم را در نظر بگیرد.
رئیس سابق سازمان نظام مهندسی ساختمان تصریح‌کرد: در این مسیر کلیدی‌ترین نکته اجماع همه ارکان‌ها و اتفاق نظر آنان بر این مساله است.رجبی ادامه‌داد: در این راستا باید به ارائه راهکار‌هایی برای مقابله با آلودگی هوای تهران، گسترش بی‌رویه شهر، فرونشست قسمت‌هایی از شهر، کاهش خطرات ناشی از گسل‌های تهران و … از سوی مدیران شهری و ملی پرداخته شود و با قدرت به کار خود ادامه دهند. در عین حال به موازات آن در قالب برنامه چند ساله انتقال پایتخت به انجام کار علمی، برنامه‌ریزی و سازماندهی پرداخت.
وی با اشاره به مطرح شدن اسامی همچون منطقه مکران برای انتقال پایتخت، گفت: فارغ از نام‌ها و مناطق، هر کجا که قرار است این انتقال و استقرار پایتخت جدید اتفاق بیفتد، باید به لحاظ زیرساختی آماده باشد. همچنین از لحاظ امنیتی و استراتژیکی باید توسط مراجع ذی‌صلاح تائید شود.
انتهای پیام//ح. ع
منبع: ایرنا