آشنایی با محله «تهراننو»
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ «تهراننو» محلهای زیبا و قدیمی در شرق تهران و در منطقه ۱۳ پایتخت قرار گرفته است. امروزه تهراننو را به اسم محله دماوند نیز میشناسند. این محله علاوه بر دسترسی راحت به نقاط مختلف تهران، دارای آب و هوای مناسب، امکانات رفاهی، آموزشی، مذهبی، تجاری و … نیز […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ «تهراننو» محلهای زیبا و قدیمی در شرق تهران و در منطقه ۱۳ پایتخت قرار گرفته است.
امروزه تهراننو را به اسم محله دماوند نیز میشناسند. این محله علاوه بر دسترسی راحت به نقاط مختلف تهران، دارای آب و هوای مناسب، امکانات رفاهی، آموزشی، مذهبی، تجاری و … نیز است.
تهراننو از سمت شمال به محلههای نارمک، تهرانپارس و خیابان دماوند، از شرق به محله پارک جنگلی سرخه حصار، از سمت جنوب به دوشانتپه و خیابان پیروزی و از غرب به محلههای نیروی هوایی و پل تهران نو منتهی میشود.
این محله در گذشته توسط مهندسین فرانسوی ساخته شد و نام خیابانهای آن برگرفته از واژه مهر بود مانند مهربار، مهرافروز، مهرآور، مهرپرور، مهرآگین و مهرجو و پس از انقلاب اسلامی برخی از این نام تغییر کردند.
سینما ماندانا از سینماهای مشهور این محل است که در آن جشنوارههای فیلم فجر برگزار میشود.
از خیابانهای مهم محله تهران نو میتوان به خیابانهای منوچهری، جاجرود، خیابان امامت و خیابان دماوند( طولانیترین خیابان شهر تهران) اشاره کرد.
مسیر دسترسی به محله تهراننو
حسن محمدی یکی از ساکنین محله تهراننو در گفتگو با سردبیر پرس در خصوص ویژگیهای این محله گفت: این محله در طرح ترافیک زوج و فرد قرار ندارد و میتوان در هر ساعت از شبانه روز به این محل تردد کرد. ایستگاه مترو شهید کلاهدوز در خط ۴ بهترین دسترسی برای استفاده از مترو می باشد و خط BRT تهرانپارس- میدان آزادی، خط علم و صنعت- خاوران نزدیکترین مسیر برای رفت و آمد به این محله است.
تاریخچه محله تهراننو
تهراننو در قدیم دارای پنج میدان با نامهای آشتیانی؛ اطلاعات؛ میدان چایچی؛ فلکه لوزی؛ میدان امامت (فلکه وثوق) بود که با گسترش اتوبان باقری میدان آشتیانی از سمت جنوب آن به اتوبان پیوست.
رضا عباسی یکی از اهالی محله تهراننو در گفتگو با خبرنگار «سردبیر پرس» در این خصوص گفت: در دوره قاجار زمینهای میدان امامت جزو املاک میرزا حسنخان وثوق الدوله (نخستوزیر ایران و از دولتمردان تأثیرگذار اواخر دوره قاجار) بود و مردم این محله این میدان با نام میدان وثوق میشناسند که البته امروزه از خانهایی ویلایی حسنخان که در اطراف میدان بود، اثری برجای نمانده است.
وی افزود: بعدها تاجری به نام چایچی قسمتی از این اراضی را از وی میخرد و امروزه میدانی به همین نام در این محل وجود دارد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰