تاریخچه محله انقلاب اسلامی تهران

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ میدان انقلاب اسلامی که در گذشته به میدان ۲۴ اسفند و خیابان انقلاب هم به خیابان شاهرضا (به یادبود رضاشاه پهلوی) معروف بود که پس از انقلاب ۵۷ و به دلیل راهپیمایی‌های متعدد در این خیابان به خیابان انقلاب‌اسلامی تغییر نام یافت. خیابان انقلاب با طول ۵ کیلومتر، […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ میدان انقلاب اسلامی که در گذشته به میدان ۲۴ اسفند و خیابان انقلاب هم به خیابان شاهرضا (به یادبود رضاشاه پهلوی) معروف بود که پس از انقلاب ۵۷ و به دلیل راهپیمایی‌های متعدد در این خیابان به خیابان انقلاب‌اسلامی تغییر نام یافت.
خیابان انقلاب با طول ۵ کیلومتر، خیابانی غربی- شرقی بسیار مهم و مرکزی پایتخت و یکی از طویل‌ترین خیابان‌های شهر تهران است، قسمت شمالی انقلاب در منطقه ۶ و قسمت جنوبی آن در منطقه ۱۱ شهرداری تهران قرار دارد و اکثر خانه‌های این محله در دهه ۲۰ و ۳۰ ساخته شده است و به گفته شهردرای تهران جمعیت ساکن در محله انقلاب حدوداً ۹ هزار و ۱۱۳ و تعداد خانوار‌های این محله ۲ هزار و ۶۹۹ است.
محله انقلاب از میدان امام حسین است و تا میدان انقلاب ادامه دارد و از شمال به خیابان انقلاب؛ از شرق به خیابان حافظ؛ از جنوب به خیابان جمهوری اسلامی و از غرب به خیابان کارگر منتهی می‌شود.
محله‌های نزدیک به خیابان انقلاب عبارت است از: محله دماوند؛ محله نظام‌آباد؛ محله پل چوبی؛ محله فردوسی؛ محله ولیعصر؛ محله دانشگاه تهران.
خیابان انقلاب به علت وجود دانشگاه تهران در این محله، بورس کتاب، نشریات متعدد و جزوه دانشگاهی است و اکثر دانشجویان برای ملزومات درسی خود در این محله تردد دارند همچنین خیابان انقلاب یکی از مکان‌هایی است که مردم برای راهپیمایی و گردهمایی‌ها آن را انتخاب می‌کنند.
مهم‌ترین و معروف‌ترین امکانات خیابان انقلاب شامل؛ دانشگاه تهران، هتل انقلاب، هتل اسپیناس، هتل آرامیس و هتل کوثر است.
سفارتخانه‌های بریتانیا، ایتالیا، روسیه و فرانسه در خیابان انقلاب تهران قرار دارند.
سینما‌های سپیده (دیانای قدیم)، مرکزی (سانترال قدیم) و بهمن (کاپری قدیم) نیز در خیابان انقلاب اسلامی قرار دارند.
انتشارات خیابان انقلاب اسلامی تهران شامل؛ انتشارات طهوری، فرانکلین، انتشارات مانند، نی، انتشارات ماهی، سروش، انتشارات آگاه که قدیمی‌ترین انتشارات در خیابان انقلاب، انتشارات چهر است.از مساجد و مراکز مذهبی انقلاب تهران می‌توان به مسجد دانشگاه تهران، کلیسای آبراهام مقدس، مسجد امیرالمومنین و مسجد سجاد اشاره کرد.

مسیر دسترسی به محله انقلاب اسلامی
این خیابان در محدوده طرح ترافیک زوج و فرد است بنابراین برای رفت و آمد در این محله محدودیت وجود دارد. خط ۴ مترو تهران و ایستگاه مترو میدان انقلاب مسیر دسترسی به میدان و محله انقلاب را فراهم کرده است همچنین از ایستگاه‌ اتوبوس و بی‌آرتی آزادی- تهرانپارس می‌توانید به میدان انقلاب بروید.

تاریخچه خیابان انقلاب اسلامی
زمین‌های خیابان انقلاب در زمان قاجار بیرون از حصار اصلی شهر بود. در سال ۱۲۸۰ بعد ساخت حصار شهر بخش‌های از این محله هم به درون حصار اضافه شد.
در دهه ۲۰ و ۳۰ محله‌های مسکونی این منطقه ساخته شد و از زمان ساخت دانشگاه تهران تراکم جمعیت در این محله افزایش یافت.
قدمت و ساخت این محله به زمان پهلوی اول و به دستور رضاخان بازمی‌گردد. در قدیم خیابان انقلاب از میدان فوزیه (میدان امام حسین کنونی) تا میدان ۲۴ اسفند (میدان انقلاب امروزی) امتداد داشت.
در سال ۱۳۱۳ خیابان‌کشی در خیابان انقلاب برای دسترسی به دانشگاه تهران آغاز شد.
گفتنی است در آن زمان اراضی خیابان‌هایی که به دانشگاه تهران منتهی می‌شد به دو تاجر بزرگ تهرانی اختصاص داشت به همین سبب رضاخان دستور دادند بیش از نیاز برای ساخت و ساز از آن‌ها خریداری شود.
 
انتهای پیام/خ