عبدلآباد؛ محلهای قدیمی در تهران
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ عبدلآباد (Abdol Abad) یکی از محلههای تهران در منطقه ۱۹ است. این محله یک بازار و مرکز خرید بسیار بزرگ برای خریدهای ارزان قیمت و مناسب برای شهروندان است. از بازارهای این محله میتوان به بازار پارچه، بازار پارچه کیلویی، بازار پرده، بازار پوشاک، بازار عمده فروشان و […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ عبدلآباد (Abdol Abad) یکی از محلههای تهران در منطقه ۱۹ است. این محله یک بازار و مرکز خرید بسیار بزرگ برای خریدهای ارزان قیمت و مناسب برای شهروندان است.
از بازارهای این محله میتوان به بازار پارچه، بازار پارچه کیلویی، بازار پرده، بازار پوشاک، بازار عمده فروشان و بازار مبل اشاره کرد.
محله عبدلآباد از شمال به بلوار شقایق، بزرگراه شهید چراغی و از جنوب به خیابان شکوفه، بزرگراه آزادگان و از شرق به خیابان مطهری، بزرگراه شهید تندگویان و از غرب به بزرگراه شهید کاظمی محدود میشود.
از محلههای نزدیک به محله عبدلآباد میتوان به نعمت آباد، محله جلیلی، محله شریعتی، محله شکوفه و شهرک ولیعصر اشاره کرد.
از مکانهای دیدنی عبدلآباد میتوان به بوستان شهید کاظمی، مجتمع پردیس کیان، بوستان ولایت(بزرگترین پارک خاورمیانه در زمینهای پادگان قلعه مرغی قدیم)، بوستان شریعتی برای پیکنیک اشاره کرد.
مسیر دسترسی به محله عبدلآباد
از طریق ایستگاه متروی عبدلآباد که در خط ۳ متروی تهران یعنی خط قائم – آزادگان قرار دارد میتوانید به این محله برسید. این ایستگاه در بزرگراه چراغی نبش خیابان ورزش قرار دارد که دارای دو خروجی است.
ایستگاه بیآرتی نعمت آباد و بیآرتی تجریش به میدان راهآهن از شمال تهران میتوانید به این محله عازم شوید.
با استفاده از تاکسیهای میدان راهآهن از شمال تهران و تاکسی میدان آزادی از غرب تهران، تاکسی سه راه تهرانپارس و یا سه راه افسریه از شرق تهران و تاکسیهای نازی آباد از جنوب تهران میتوانید به محله عبدلآباد رفت و آمد کنید.
آدرس محله عبدلآباد: بزرگراه نواب، بزرگراه جوانه، شهرک شکوفه، خیابان احسانی
تاریخچه محله عبدلآباد
روایت اول
تاریخچه بازار عبدلآباد به حدود ۷۰ سال پیش یعنی حدود دهه ۳۰ بازمیگردد. عدهای روایت میکنند که عبدلآباد در گذشته محدودهای روستایی بود که با مهاجرت آباد شد.
عبدلآباد منطقهای روستانشین در کنار شهر ری و ساوه بود که زمینهای کشاورزی زیادی داشت با مهاجرت افراد به این محله و تأسیس کارگاههای صنعتی به یکی از محلههای جنوب شهر تهران تبدیل شد. ابتدا فارسها و تهرانیها در این محله ساکن شدندسپس با رشد بافت شهری مهاجرت به این محل زیاد شد. مهمترین صنف در این محله تاکنون صنف پوشاک بوده است زیرا اولین شغل غالب مردم در این محله پوشاک بود.
روایت دوم
عدهای دیگر روایت میکنند که عبدلآباد در اواخر دوران قاجار و حتی اوایل دوران پهلوی یک آبادی بود و جز بافت شهری نبود وزمینهای این محله متعلق به فردی یهودی به نام یعقوب مشفق بود. این فرد در اواخر دوران پهلوی زمینها را جدا کرده و به افراد مختلف فروخت و تعدادی از همین زمینها را هم به ساخت مدرسه، مسجد، بیمارستان، قبرستان و حمام اختصاص داد و سپس از ایران مهاجرت کرد.
بعد از آن ترک زبانها از شهرها و مناطق مختلف نظیر سراب و هشترود آذربایجان به عبدلآباد مهاجرت کردند و با وسعت شهر و مهاجرت افراد افراد این آبادی تبدیل به محلهای شلوغ و پرتردد در جنوب تهران شد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰