آشنایی با محله ستارخانِ تهران

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛محله ستارخان یا برق آلستوم سابق در غرب و جنوبی‌ترین قسمت منطقه ۲ شهرداری تهران، قرار گرفته است. این محله در نزدیکی دریان‌نو، تهران ویلا، مرزداران، طرشت و صادقیه قرار دارد و از شمال با محلهٔ گیشا و مرزداران شرقی، از غرب با فلکه یکم صادقیه، از شرق با […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛محله ستارخان یا برق آلستوم سابق در غرب و جنوبی‌ترین قسمت منطقه ۲ شهرداری تهران، قرار گرفته است.
این محله در نزدیکی دریان‌نو، تهران ویلا، مرزداران، طرشت و صادقیه قرار دارد و از شمال با محلهٔ گیشا و مرزداران شرقی، از غرب با فلکه یکم صادقیه، از شرق با محله فاطمی و از جنوب با محلهٔ تهرانسر همسایه است.
از نظر دسترسی؛ ایستگاه مترو طرشت نزدیک‌ترین ایستگاه‌ به محله ستارخان است. تاکسی‌های خط فلکه دوم صادقیه به این رفت‎وآمد دارند و چون در این محدوده طرح ترافیک جود ندارد دسترسی بسیار خوبی از سه بزرگراه شیخ فضل‌الله، یادگار امام و جلال آل‌احمد دارد و معابر مهم ستارخان شامل؛ خیابان ستارخان، خیابان سازمان آب، خیابان کاشانی‌پور و خیابان جهانی‌نسب است و مسجد الجواد و مسجد شهدا از اماکن مذهبی این محله هستند. بوستان‌های مهدیه، نگین، شیفته، پردیس، شاهین و  مریم از بوستان‌های مهم و اماکن تفریحی محله ستارخان هستند. مجموعه ورزشی توحید، آکادمی ورزشی وحید مختارنژاد، مجموعه ورزشی نیروگاه طرشت، باشگاه بیلیارد مانی، باشگاه پینت بال رنجر و استخر شنای برق آلستوم از اماکن ورزشی ستارخان هستند.

تاریخچه برق آلستوم
در گذشته ماموران زمینی در وسط خیابان ستارخان فعلی یافتند که ۸ هزار و ۱۰۰ متر مساحت داشت و چون پیرامون این زمین خالی بود بنابراین برای توسعهٔ کارخانه در آینده مناسب بود. این زمین متعلق به نوش‌آفرین، دختر مظفرالدین‌شاه قاجار بود.بنابراین دولت زمین را از مالکان آن خریداری کرد و در ۲۴ بهمن سال ۱۳۳۳ با شرکت فرانسوی آلستوم قراردادی امضا کرد و با شروع ساخت این کارخانه، قسمت میانی خیابان به عرض دو متر آسفالت شد و اسم آن را تاج گذاشتند اما قبل از باغ اناری نام داشت. پس از تاسیس کارخانه برق در این محله، در زمان نخست وزیری سپهبد زاهدی، نام این محله برق آلستوم گذاشته شد. این کارخانه ظرفیت تولید ۵۰ مگاوات که شامل ۴ واحد بخار است را در زمینی به مساحت ۱۷ هکتار داشت. این کارخانه یا نیروگاه بعدها در سال ۱۳۸۹ موفق به اخذ گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۰ شد، پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای نکوداشت یکی از رهبران نهضت مشروطه، نام ستارخان را برای این خیابان برگزیدند.

انتهای پیام/خ