خانی‌آبادنو؛ اصیل‌ترین محله تهران

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ محله خانی‌آبادنو در استان تهران و در محدوده‌ی جنوبی و در منطقه ۱۹  شهر تهران واقع شده است. این محله از شمال با خیابان عبدی، خیابان لطیفی، خیابان میثاق و خیابان میعاد، از جنوب با بزرگراه تندگویان و خیابان پارس و از غرب با خیابان مهران، خیابان صمدی، […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ محله خانی‌آبادنو در استان تهران و در محدوده‌ی جنوبی و در منطقه ۱۹  شهر تهران واقع شده است. این محله از شمال با خیابان عبدی، خیابان لطیفی، خیابان میثاق و خیابان میعاد، از جنوب با بزرگراه تندگویان و خیابان پارس و از غرب با خیابان مهران، خیابان صمدی، بلوار شقایق و خیابان میلاد و از شرق به خیابان خیام محدود شده است و با محله‌های شریعتی جنوبی، بوستان ولایت، شریعتی شمال، خانی آباد جنوبی، خانی آباد شمالی مجاورت دارد.
این محله با مساحتی حدود ۱۲ هکتار دارای جمعیتی بالغ بر ۲۷ هزار و ۷۵۰ نفر است. شرایط آب‌و هوایی این محله به علت تردد خودرو‌ها و شهروندان و تجمع آهن‌فروشان در گذشته  مناسب نبوده بنابراین ذرات اکسید آهن در هوای این محله بسیار است.
این محله در یکی از اصیل‌ترین مناطق تهران قرار دارد و مشاهیر بسیاری در آن زندگی می‌کردند که می‌توان به غلامرضا تختی، نواب صفوی، تندگویان و … اشاره کرد.
 
تاریخچه محله خانی‌آبادنو
محله خانی آباد جزو محله‌های دوره ناصرالدین شاه قاجار است. در آن دوره دروازه خانی‌آباد  یکی از ۱۲ دروازه اصلی شهر تهران بود اما در زمان رضا شاه پهلوی برا گسترش شهر تهران تخریب شد.
برخی روایات بیانگر این هستند که یک سیل ویرانگر در سال ۱۳۴۶ در محله خانی آباد سبب شد اکثر خانه‌های این محله ویران شود و مردم به محله‌های مجاور مهاحجرت کنند. در نهایت بعد از مدتی تعدادی از آهن فروشان در این منطقه مستقر شدند اما متاسفانه پس از جمع آوری آن‌ها قسمتی از محله به مکانی برای معتادان تبدیل شد. بیشترین مهاجرین این محله آذری‌زبان‌ها هستند.
 

جا‌های تفریحی محله خانی آبادنو عبارتند از: بوستان بیست و دو بهمن، بوستان امام علی، بوستان بستان، پارک شهرداری، مرکز خرید المهدی، بوستان میثاق، پارک محله خانی آباد نو، رستوران شب‌های تهران، پارک محله خانی آباد نو، رستوران فاخر.
مراکز مذهبی خانی آبادنو عبارتند از: مسجد و حسینیه علی اصغر، مسجد فاطمی، مسجد رسول اکرم، مسجد امام حسین
از اماکن دیدنی و تاریخی محله خانی آباد تهران می‌توان به مسجد قندی (به جا مانده از دوره قاجار و جزو آثار ملی ایران است  و موسس آن نیز حاج سید هاشم قندی یکی از تجار بزرگ تهران بود، جهان پهلوان تختی در پشت بام این مسجد تمرین کشتی می‌کرد)، محله خرما‌فروشان (در این بازار می‌توانید انواع خرما‌های ایرانی را خریداری کنید)، حمام حاج قاسم ( مکانی تاریخی به جامانده از دوره قاجار با قدمتی ۲۰۰ ساله به مالکیت حاج قاسم)
مهم‌ترین خیابان‌های محله خانی آبادنو عبارتند از: میعاد، لطیفی، شقایق، میثاق، بلوار میلاد.
 
مسیر دسترسی به خانی‌آبادنو
این محله به علت اینکه در محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد نیست می‌توان به راحتی در آن تردد کرد.‌می‌توانید برای رفتن به این محله از ایستگاه‌های پایانه خاوران و یا پایانه جنوب و ایستگاه مترو محمدیه واقع در خط ۱ ایستگاه تجریش – کهریزک برای تردد استفاده کنید.
 
انتهای پیام/خ