نگاهی به تاریخچه باغموزه نگارستان در تهران
به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ «باغموزهنگارستان» اقامتگاه تابستانی فتحعلیشاه قاجار که در سالهای ۱۲۲۸-۱۲۲۲ هجری قمری مصادف با ۲۱۷ سال پیش به دستور فتحعلی شاه قاجار با هدف ایجاد مکانی ییلاقی-حکومتی در خارج از دارالخلافه تهران ساخته شد که اغلب در تابستانها برای خوشگذرانی به این باغ میرفتند. این باغ موزه با گسترش شهر تهران […]
به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ «باغموزهنگارستان» اقامتگاه تابستانی فتحعلیشاه قاجار که در سالهای ۱۲۲۸-۱۲۲۲ هجری قمری مصادف با ۲۱۷ سال پیش به دستور فتحعلی شاه قاجار با هدف ایجاد مکانی ییلاقی-حکومتی در خارج از دارالخلافه تهران ساخته شد که اغلب در تابستانها برای خوشگذرانی به این باغ میرفتند. این باغ موزه با گسترش شهر تهران در دوره ناصری جزو محدوده دارالخلافه به شمار میرفت.فتحعلی شاه زمانی که میخواست راهی مسافرت شود ابتدا برای استراحت به این باغ میرفت و بعد از چند ساعت سفر خود را شروع میکرد.
گفتنی است آمده است که در زمان صدارت میرزا آقاسی تغییراتی در محدوده باغ صورت گرفت؛ بهگونهای که علاوه بر حصار اصلی باغ، حصار دومی ساخته شد که از سمت شرق به پیادهروی دانشسرا، از غرب به پیادهروی غربی سازمان بودجه و برنامه کشور، از سوی شمال به خیابان شریعتمدار رفیع و از جنوب نرسیده به پیادهروی جنوبی خیابان کمال الملک محدود بود. این باغ از شرق به امتداد خیابان دروازه شمیران و اصطبل اعتمادالسلطنه، از غرب به اراضی جلال الملک و از جنوب به دو باغچه جلال الملک و صنیع الملک منتهی میشد.بنای اینجا به سبک کلاهفرنگی با دو عمارت به نامهای دلگشا و قلمدان ساخته شد. درهای چوبی و زیبا با آینهکاریها و نقوش طلایی و چلچراغهای بزرگ، چشم هر بینندهای را بعد از سالها مجذوب زیبایی این مکان میکند.
این باغ از شرق به امتداد خیابان دروازه شمیران و اصطبل اعتمادالسلطنه، از غرب به اراضی جلال الملک و از جنوب به دو باغچه جلال الملک و صنیع الملک منتهی میشد.باغ نگارستان در دلش آثاری از نقاشی، معرق، قلمزنی و مجموعهای از آثار هنرمندان مشهور ایران زمین را دارد. موزه کمالالملک و تالار منیر فرمانفرمائیان (که نخستین بانوی ایرانیِ صاحب موزه بود) از دیگر جاذبههای این باغ است.وجود باغی سرسبز در کنار خاصترین آثار هنری و معماری سنتی ایرانی همه و همه این باغموزه را به مکانی دلکش تبدیل کرده است.
وسعت اولیه این باغ ۴۳،۲۰۰ متر مربع بود، اما به علت تخریبهای بسیار در حال حاضر ۱۱ هزار و ۴۶۹ متر مربع از آن باقی مانده است.آدرس: میدان بهارستان، جنب متروی بهارستان، خیابان دانشسرا، خیابان شریعتمدار رفیعانتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰