مهمترین هدف انقلاب اسلامی عدالت اجتماعی است
گروه سیاسی «سردبیر پرس»؛ هرگاه از جهاد سخن به میان میآید آنچه بیشتر جلوه مینماید جوانانی هستند که همانند چمران، با تعهد به اسلام ناب پی انجام تکلیف میروند حتی اگر آنجا دوردستترین نقطه محروم باشد. اگرچه امروز در عصری به سر میبریم که شهادت، چون معبری تنگ و صعبالعبور مینماید، اما آنها که […]
گروه سیاسی «سردبیر پرس»؛ هرگاه از جهاد سخن به میان میآید آنچه بیشتر جلوه مینماید جوانانی هستند که همانند چمران، با تعهد به اسلام ناب پی انجام تکلیف میروند حتی اگر آنجا دوردستترین نقطه محروم باشد.
اگرچه امروز در عصری به سر میبریم که شهادت، چون معبری تنگ و صعبالعبور مینماید، اما آنها که در سر سودای اجر عظیم دارند، از پای نمینشینند و باب دیگری برای جهاد میجویند و قدم در راه خدمت به محرومان و مستضعفانی میگذارند که، ولی نعمتان این انقلابند. همانها که امام راحل عظیم الشأنمان، خدمتگزاری شان را افتخار خود میدانست و اینگونه به فرزندان انقلابیاش شاه کلید بقای انقلاب اسلامی را نشان میداد.
کلیدی که در پی چشم دوختن به شرق و غرب، درآرزوی تحقق توسعه سیاسی و اقتصادی گم شد و توسعه لیبرال محدود به مناطقی خاص و محصور به عاریت گرفتن ظواهر زندگی غربی گشت؛ اینها سخنان گوهر بار رهبر فرزانه انقلاب است که به تاسی از این سخنان بسیاری از راهها برای ما هموار است.
در این زمینه با حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم علیزاده نماینده ولی فقیه در سپاه محمد رسولالله(ص) تهران بزرگ هم کلام شدیم تا بیشتر در این باره برایمان بگوید:
مهمترین هدف انقلاب اسلامی عدالت اجتماعی است
سردبیر پرس: دستاوردهای انقلاب اسلامی در برقراری عدالت اجتماعی و محرومیتزدایی چه بوده است؟
علیزاده: روح و مهمترین هدف انقلاب اسلامی عدالت اجتماعی است لذا خدمت به اقشار ضعیف جامعه ضروری به نظر میرسد؛ مهمترین دغدغه نظام این است که عدالت اجتماعی در کشور گسترده شود چرا که به حالت مبنایی ماهیت زندگی انسان؛ اجتماعی است و قوام جامعه از منظر اندیشه سیاسی – اسلامی حاکمیت عدالت اجتماعی است.
مهمترین دغدغه نظام این است که عدالت اجتماعی در کشور گسترده شود چرا که به حالت مبنایی ماهیت زندگی انسان؛ اجتماعی است و قوام جامعه از منظر اندیشه سیاسی – اسلامی حاکمیت عدالت اجتماعی است
مردم کشور ما از نداریها هیچ زمانی به تنگ نمیآیند لذا مردم یک جامعه ممکن است با نداریها و کم برخورداریها بسازند، آنچیزی که جامعه را از درون مانند موریانه میخورد بیعدالتیها است؛ این بیعدالتیها است که مردم را اذیت میکند.
به طور مثال در تقسیم یکسری منافعی که باید متوجه همه آحاد مردم باشد، گاهی بیتدبیریها شامل یک قشر خاص میشود، لازم است یکسری مسائل را بگویم آن این است که حتی حضرت آقا هم به آن ورود پیدا کرده است؛ ایشان در زمینه تعلیم و تربیت فرمودند تعلیم و تربیت؛ شأن حاکمیت و دولت حاکمه است و قابل واگذاری نیست و فرمودند بروید مدارس دولتی را تقویت کنید.
مدارس غیردولتی شکافهای طبقاتی ایجاد کرده است و به جایی رسیدهایم که اگر منافع میخواهیم باید جیب پر پول داشته باشیم، کسانی که در جامعه از ثروت برخوردارند میتوانند از مدارس خوب برخوردار باشند و آنانی که پول ندارند از جامعه کم برخوردار هستند و باید به مدارس دولتی خیلی ضعیف متوسل شوند.
همانطور که رهبر فرزانه انقلاب فرمودند برای اینکه عدالت اجتماعی در حوزه تعلیم و تربیت رعایت شود و از شکاف طبقاتی جلوگیری کند مدارس دولتی را دولت حاکمه تقویت کند.
باید نظارتها را افزایش داد تا عدالت اجتماعی حاکم شود
سردبیر پرس: برای اینکه از ورود شبکههای غیرمجاز جلوگیری شود نیازمند چه تدبیری هستیم؟
علیزاده: آنچیزی که برای جامعه اسلامی ما سم است باید جلوگیری شود، عدم جلوگیری؛ مشکلات فراوانی را تحمیل میکند پس باید نظارتها را افزایش داد تا عدالت اجتماعی حاکم شود باید همه عامه مردم را یکسان ببینیم تا آنان از مسائل عمومی بهرهمند شوند.
متاسفانه این امر ممکن است ضربه سنگینی به عدالت اجتماعی بزند یعنی عبور کردن از قوانین و نظامات اجتماعی است؛ جامعهای که قانون در آن به اصل اول نباشد یعنی مردم خیلی به قانون توجه نکنند دچار رانت خواهند شد یعنی اگر احساس کنند برای اینکه کارشان جلو میرود باید رانت دهند.
متاسفانه گاهی روابط بر ضوابط میچربد؛ چرا؟ چون ما فرهنگسازی در توجه به قانون نکردیم؛ در صورتی که اولویت همه در جامعه باید قانون باشد. فرقی نمیکند که چه کسی میخواهد باشد، اگر در جامعه همه پیرو قانون باشیم به طوری که اگر در کشور شخصی کس و کارهم نداشته باشد کارش پیش برود
متاسفانه گاهی روابط بر ضوابط میچربد؛ چرا؟ چون ما فرهنگسازی در توجه به قانون نکردیم؛ در صورتی که اولویت همه در جامعه باید قانون باشد. فرقی نمیکند که چه کسی میخواهد باشد، اگر در جامعه همه پیرو قانون باشیم به طوری که اگر در کشور شخصی کس و کارهم نداشته باشد کارش پیش برود. یعنی اگر شخصی استعدادی در کشور دارد و کس و کار هم ندارد، اما زمینه رشدش فراهم باشد یا اگر کسی دچار یک آسیب و یا صدمه نا به حق میشود بتواند حقش را بگیرد.
اگر دنبال عدالت اجتماعی واقعی هستیم باید تلاش کنیم تا ناعدالتیها از بین برود، کاری کنیم تا عدالت اجتماعی رنگ و بوی آنچیزی که مردم میخواهند؛ باشد.
گاهی وقتها خودمان به موضوع ناعدالتی دامن میزنیم!
سردبیر پرس: برای اینکه گستره عدالت اجتماعی را بالا ببریم چه اقدامی باید انجام داد؟
علیزاده: دستاندرکاران و مدیران جامعه همسو با هم باید برای گستره عدالت اجتماعی تلاش کنند؛ به نظرم این تنها خواسته مردم است، رشوه دهنده و رشوه گیرنده هر دو جایشان جهنم است؛ کسی که دنبال رشوه دادن است میخواهد کارش جلو بیفتد و قصدش خراب کردن جامعه است. نباید چهره جامعه را با دادن رشوه خراب کنیم؛ متاسفانه گاهی وقتها خودمان به موضوع ناعدالتی دامن میزنیم.
به نظرم یکی ازمهمترین دغدغههای دولتمردان ما باید تقویت عدالت اجتماعی در جامعه باشد؛ مردم ما تشنه عدالت اجتماعی هستند. تبعیضهای موجود؛ میراث گذشته است که باید تلاش شود تا آنها را کم کنیم. عدالت جز اینکه قانونگذار حرمت قانون خودش را حفظ کند و اجازه ندهد کسی از قانون عبور کند. خب یکی از توقعات مردم جامعه است. ؟؟
در یک نگاه کلی؛ انقلاب اسلامی آمده است تا در تار و پود حیات اجتماعی عدالت را حکمفرما کند. اما اینکه آیا در حوزه عمل به اهداف رسیدیم یا خیر باید نتیجه را دید. این نیست که بگوییم در کارمان صد در صد موفق عمل کردیم؛ قطعاً خطا هم کردیم. امروز باید دنبال رفع نقاط ضعف باشیم.
فرآیند کلی انقلاب و نظام برخواسته از انقلاب اسلامی ما این است که در جای جای حیات اجتماعی عدالت را مورد توجه قرار دهیم. به نظرم کسانی که صاحب فکر و اندیشه و قدرت هستند باید نظارتشان را بیشتر کنند.
عدالت اجتماعی هویت انقلاب بوده و دغدغه اصلی امامین انقلاب ما هم همین است؛ اگر دولت و دولتمردان ما همواره در این مسیر پیش بروند به طور قطعی گام بزرگی در جهت محرومیتزدایی برداشتهایم نه اینکه بعد از ۴۵ سال که از عمر با برکت انقلاب اسلامی میگذرد شاهد این باشیم که مردم در برخی نقاط کشور با فلاکت و با هیچ زندگی کنند.
در اردوهای جهادی بارها و بارها از نزدیک وضع زندگی محرومان از عدالت اجتماعی را دیدیم به طور مثال کرمان، سیستان و بلوچستان یا مناطقی از جمله هرمزگان یا جاهایی دیگر از کشور در وضعیت محرومیت بسر میبرند.
کشور ما فقیر نیست؛ نباید در این کشور خانوادههایی باشند که واقعاً با نداری و هیچ بخواهند زندگی کنند؛ این معضل را در ثمره بدعملی در حوزههای مختلف عدالت اجتماعی میدانیم. اگر درست تدبیر شود بسیاری از معضلات رفع خواهد شد.
اکنون در کشور با قاچاق گوشت از مناطق محروم مواجه هستیم؛ در این میان کشورهای دیگر از محصولات ما استفاده میکنند که این خود یکی از ناعدالتیهای اجتماعی محسوب میشود. از طرفی خودمان هم گوشت لازم داریم، ولی از کشورهای دیگر وارد میکنیم.
قطعاً در این میان دستهای آلودهای هم وجود دارد که به ناعدالتیهای اجتماعی دامن میزنند و راضی به اجرای عدالت اجتماعی در کشور نیستند. به نظرم قوههای نظارتی ضعیف عمل کردهاند؛ اگر مراجع نظارتی درست نظارت کنند در بحث عدالت اجتماعی به نتیجه خوبی خواهیم رسید.
برای اجرای عدالت اجتماعی قوی نیازمند گروههای جهادی هستیم، گروههای جهادی بهعنوان یک بازو میتوانند دولت را در تحقق عدالت اجتماعی به نتیجه برسانند. بهترین راه برای اجرای عدالت اجتماعی این است که سمت بیانیه گام دوم انقلاب پیش برویم. همانطور که همه میدانیم حضرت آقا در این بیانیه مسیر را برای ما هموار کردند بنابراین لازم است منویات رهبر فرزانه انقلاب را جدی بگیریم.
معتقدم گروههای جهادی بسیج نقشی مهم میتوانند در بحث عدالت اجتماعی داشته باشند، باید از این ظرفیت به خوبی استفاده شود تا محرومی از عدالت اجتماعی نداشته باشیم.
انتهای پیام //ح. ع
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰