تهران؛ شهر موزهها
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ تهران به عنوان پایتخت ایران به شهر موزهها معروف است و شکی در این نیست که بهترین موزهها در این شهر وجود دارد. یکی از این موزههای پراهمیت، موزه علوم زمین است. این موزه تخصصی به نمایش انواع سنگها، کانیها و ارائه اطلاعات مرتبط و فعالیتهای دیگر میپردازد. […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ تهران به عنوان پایتخت ایران به شهر موزهها معروف است و شکی در این نیست که بهترین موزهها در این شهر وجود دارد. یکی از این موزههای پراهمیت، موزه علوم زمین است. این موزه تخصصی به نمایش انواع سنگها، کانیها و ارائه اطلاعات مرتبط و فعالیتهای دیگر میپردازد.
گفتنی است موزه علوم زمین از جاهای دیدنی تهران و بخشی از سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور است که بهطور خاص، نمونههایی از سنگ، کانی، سنگواره (فسیل) و اشیا معدنکاری قدیمی را در خود جای میدهد. مساحت این موزه در حدود ۳۴۵ مترمربع است و همزمان با سازمان زمینشناسی کشور در سال ۱۳۳۸، تاسیس شد. این موزه در سال ۱۳۸۷ مورد بازسازی کامل قرار گرفت.
موزه علوم زمین در ضلع غربی میدان آزادی، بلوار معراج، جنب سازمان نقشهبرداری قرار دارد.
اشیا این موزه بر مبنای ضابطههای علمی زمینشناسی، دستهبندی شدهاند و در ویترینهای گوناگون قرار گرفتهاند. همزمان در کنار پژوهشها و مطالعات زمینشناسی این سازمان و دیگر موسسات مانند وزارت نفت و دانشگاهها، نمونههای جدیدتری به این مجموعه اضافه شدهاند.
برخی از سنگها، کانیها و سنگوارههای موجود در این موزه، از طریق مبادله علمی با اشیا یافته شده در دیگر کشورها به دست آمدهاند. نام این موزه پس از بازسازی، از «موزه زمینشناسی» به «موزه علوم زمین» تغییر کرد. از جمله اهداف تاسیس و گسترش موزه علوم زمین میتوان به موارد زیر اشاره کرد: -معرفی و ارائه دانش زمینشناسی بهعنوان دانش مرجع و پایهای برای علوم دیگر مانند فیزیک، شیمی، زیستشناسی، پزشکی، داروسازی و … -معرفی علوم زمینشناسی بهعنوان زیر بنای اصلی تاریخ بشر -نمایش پتانسیلهای ایران در زمینه زمینشناسی (معادن و کانیهای موجود، ذخایر سوخت فسیلی، جاذبههای ژئوتوریستی)-آموزش و آگاهیبخشی در مورد جنبههای موثر زمینشناسی در زندگی روزمره -گردآوری، حفاظت و نمایش آثار شاخص زمینشناسی
گفتنی است در این موزه حدود ۴۰۰ نمونه سنگ، ۲ هزار نمونه کانی، ۱ هزارو ۲۰۰ نمونه سنگواره و ۶۵ نمونه ابزار معدنکاری وجود دارد که همگی از نقاط مختلف کشور جمعآوری شدهاند و شامل قسمتهای زیر میشوند:
-بخش وسایل معدنکاری قدیمی و اشیا باستانشناسی-سنگها-کانیها-کانیهای قیمتی و نیمهقیمتی-سنگوارهها-سنگواره مهره داران-سالن نمایش فیلمهای زمینشناسی و علوم وابسته-بخشهای ویژه شامل بخش شهاب سنگها، آثار استخوانی، سنگواره رد پا و تخم دایناسور.
بیشترین تعداد بازدیدکنندگان این موزه علمی را دانشآموزان و دانشجویان رشتههای مرتبط با زمینشناسی و علوم تجربی تشکیل میدهند؛ اما مخاطبانی از تمام اقشار نیز به این موزه علاقهمند هستند و به تماشای این موزه میآیند.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰