افسار قیمتها از دست دولت در رفت!
گزارشی از افزایش تورم و کاهش قدرت خرید؛ افسار قیمتها از دست دولت در رفت! افزایش قیمت طلا، سکه و ارز روز به روز بحرانیتر میشود و از سوی دیگر این افزایش قیمت را در خرید مواد غذایی، پوشاک، مسکن و… هم شاهد هستم. به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، گرانی ارز، سکه و طلا این […]
گزارشی از افزایش تورم و کاهش قدرت خرید؛ افسار قیمتها از دست دولت در رفت! افزایش قیمت طلا، سکه و ارز روز به روز بحرانیتر میشود و از سوی دیگر این افزایش قیمت را در خرید مواد غذایی، پوشاک، مسکن و… هم شاهد هستم. به گزارش خبرنگار سردبیر پرس، گرانی ارز، سکه و طلا این روزها بیداد میکند، اغلب مردم برای اینکه از این سفره شیرین بیبهره نمانند اقدام به فروش خودرو، خانه و خالی کردن سرمایه خود از بانکها هستند.
چرایی اینکه نرخ ثابتی در زمینه سکه، ارز و دلار نیست جای سئوال است؛ در گذشته قیمتها مانند امروز آنقدر ناپایدار نبود. قیمت کالاها مغازه به مغازه فرق میکند هر کدام از مغازهداران برای خود نرخی تعیین میکنند.
علت نرخهای متفاوت را میتوان در ناپداری نرخ ارز، سکه و طلا جست؛ چگونه باور کنیم که امروز بحران اقتصادی خانوادهها را از هم میپاشد، چگونه باورکنیم زوجی که فقط چند ماهلی است ازدواج کردند به دلیل بحران اقتصادی زندگی را پایان میدهند و هر کدام از آنان به خانه پدری بر میگردند.
از طرفی فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت اعلام میکند؛ بیشترین ضرر از افزایش نرخ سکه و دلار نصیب دولت میشود. با کدام منطق باید این حرف را قبول کنیم؛ آیا بهتر نبود سخنگوی دولت چشمانش را بر روی واقعیتهای جامعه باز کند؟
وقتی قیمت سکه، طلا و ارز به طور لجام گسیخته افزایش مییابد، اتفاقی که رخ میدهد این است که مردم شاکی میشوند و واقعیت موضوع این است که مهمترین پشتوانه هر دولتی، مردم هستند.
در بخش دیگر سخنانش سخنگوی دولت آمده است؛ «اینگونه نیست که دولت به خاطر کسب ریال خودش به افزایش نرخ طلا و ارز دست بزند، واقعاً آنچه که حاصل میشود به هیچ عنوان به نفع دولت نیست اگر بخواهیم بگوئیم که برای دولت میارزد یا نمیارزد؟ حتماً میگویم نمیارزد.»
ما در طول هفتههای گذشته شاهد موج افزایش قیمت بودیم، با پایان سال میلادی و روندی که در نوع ارائه ارز به وجود آمد و از ارز نیمایی به ارزی که در بازار مبادله ارز انجام شد، شاهد افزایش تقاضا بودیم.
باید قبول کرد که نوسانات سیاسی به شدت بر روی موضوع ارز تأثیر میگذارد و در همه دنیا نیز همینطور است، نوسانات سیاسی بر ارزش پول ملی و نرخ ارز رایج در بازار میگذارد، جمع این عوامل تأثیر خود را میگذارد؛ تکلیف مردم چیست؟
باید گفت؛ وقتی نوسانات قیمتی زیاد میشود، پیشبینی دقیق از بین میرود؛ لذا بیاعتمادی پیش میآید و در چنین شرایطی مردم احساس بیاعتمادی میکنند و طبیعی است که دارایی خودشان را به دلار یا هرگونه ارزی و همچنین به طلا تبدیل کنند. برهم خوردن جریان تقاضا موجب افزایش قیمت میشود.
در اینجا به سخن یکی از اقتصاددانان برنده جایزه نوبل اشاره میکنم که گفته بود: «اگر میخواهید اقتصاد را درست کنید اجتماع را درست کنید،» باید قبول کنیم که اقتصاد و اجتماع به هم ربط دارند.
عباس نجفی بازنشسته وزارت اقتصاد بیتدبیری در کنترل ارز، سکه و طلا را غیر قبول دانست و در این رابطه به خبرنگار ما گفت: حقوقی که ما امروز در کشور دریافت میکنیم به ریال است، اما در زمان خرید باید به دلار (واحد پول آمریکا) پرداخت کنیم.
او افزود: حقوق امروز یک کارگر ساده پایین است و جوابگوی زندگی نیست. آنان تاکی باید بدوند تا پساندازی برای تشکیل زندگی داشته باشند.
وی گفت: برای خرید به سوپر مارکت رفتم، چند کالا خرید کردم و هزینه آنها یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان شد. وقتی اعتراض کرد در جواب گفت که بیثباتی در نرخ ارز سبب شده است تا ما جنسی نفروشیم و یا اگر میفروشیم یک مقدار بالاتر از نرخ فعلی به مشتری عرضه کنیم.
او اظهارداشت: به طور مثال اگر قیمت بر روی پنیر ۳۶ هزار تومان درج شده مغازه دار آن را ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان میفروشد!
دولت چگونه میتواند این موضوع را کنترل کند، آیا ابزاری برای کنترل دارد یا اینکه به امان خدا ول کرده تا گرانی مانند قارچ هی رشد کند. در بعضی از سازمانها کارگرانی هستند که حقوق کارگری میگیرند، اما عیدی کارمندی؟
سهیلا رفیعی دانشجوی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار سردبیر پرس گفت: من دانشجو هستم و اعتقاد دارم که دولت توانمندی نداریم.
او افزود: مگر میشود کنترل تورم از دست دولت خارج باشد، یا سیاست دولت است یا اینکه علمی برای مدیریت کشور ندارد. دولت باید بداند چرا مردم باید هزینه سوءمدیریت را پرداخت کنند.
رفیعی افزود: در گذشته یک نفر که شغل داشت، برای گرداندن امور یک زندگی کافی بود اما امروز همه باید کار کنند.
کسانی که در دولت شهید جمهور منتقد بودند و مدام از ضعف اقتصاد میگفتند امروز در مسندی هستند که مدام از مردمسالاری دم می زنند. باید گفت که شهید رئیسی در خدمت به مردم و کشور لحظهای غافل نشد و خودش را وقف نظام و ملت کرد و مسئولان امروزی باید طوری برنامهریزی کنند که شرمنده مردم نباشند.
انتهای خبر/
حسین عبداللهی
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰