فلسطینها در ۲۰ سال؛ مقاومت آموختند
کارشناس مسائل بینالملل: فلسطینها در ۲۰ سال؛ مقاومت آموختند کارشناس مسائل بینالملل گفت: در طول دو دهه محاصره و جنگهای مکرر، مردم غزه به درسهای بزرگی در مورد استقامت و اتحاد دست یافتهاند. این مقاومت نه تنها توانسته ماشین جنگی اسرائیل را متوقف کند، بلکه زمینهساز تحکیم روابط منطقهای و تقویت همبستگی شده است. به […]
کارشناس مسائل بینالملل: فلسطینها در ۲۰ سال؛ مقاومت آموختند کارشناس مسائل بینالملل گفت: در طول دو دهه محاصره و جنگهای مکرر، مردم غزه به درسهای بزرگی در مورد استقامت و اتحاد دست یافتهاند. این مقاومت نه تنها توانسته ماشین جنگی اسرائیل را متوقف کند، بلکه زمینهساز تحکیم روابط منطقهای و تقویت همبستگی شده است. به گزارش سردبیر پرس، سعدالله زارعی گفت: در طول دو دهه محاصره و جنگهای مکرر، مردم غزه به درسهای بزرگی در مورد استقامت و اتحاد دست یافتهاند. این مقاومت نه تنها توانسته ماشین جنگی اسرائیل را متوقف کند، بلکه زمینهساز تحکیم روابط منطقهای و تقویت همبستگی شده است.
او با اشاره به اینکه جمعیت داخل غزه از لحاظ اعتقادی، انسانهایی بسیار معتقد و پایبند به اصول دینی هستند؛ اظهارداشت: بنیانهای مذهبی و دینی در میان مردم غزه عمیقاً رسوخ دارد؛ مشهور است که میگویند همه ساکنان غزه حافظ قرآن هستند؛ گرچه برخی فقط حافظ یک جزء قرآناند، اما جمعیت قابل توجهی حافظ کل قرآن هستند. در اینجا، یک همت عمومی و اهتمام گسترده در خصوص قرآن وجود دارد.
وی افزود: علاوه بر این، در بعد انسجام اجتماعی، ساکنان غزه نشان دادهاند که همبستگی و وحدت عجیبی دارند؛ ممکن است برخی تصور کنند مشکلات و زندگی سخت در غزه فقط به دوره ۱۵ یا ۱۶ ماهه اخیر مربوط میشود، در حالی که مردم غزه از سال ۱۳۸۴ (۲۰۰۵ میلادی) در محاصره قرار دارند. این محاصره به مدت ۲۰ سال ادامه یافته است و در این مدت، غزه ده جنگ را پشت سر گذاشته است؛ به طور متوسط، هر دو سال یکبار در این منطقه جنگی رخ داده است؛ این در حالی است که غزه یک قطعه زمین محصور بوده و هیچ اتصالی به بیرون ندارد.
وی ادامه داد: در این وضع، اتحاد مردم غزه نقش بسیار تعیینکنندهای ایفا میکند؛ علاوه بر این، اعتماد مردم به سازمان حماس نیز نکتهای کلیدی است؛ این امر نشان میدهد که مردم غزه این سازمان را کاملاً از آن خود میدانند و یک وحدت و یگانگی بسیار قوی میان مردم و حماس در این منطقه وجود دارد.
این کارشناس مسائل بینالملل اعلام کرد: نکته بعدی این است که در نهایت، ساکنان این قطعه از سرزمین فلسطین یا باید برای همیشه آنجا را ترک کنند، که چنین امری موجب بهبودی وضعیتشان نمیشود. افرادی که از سرزمین و شهر خود رانده میشوند، به هیچ عنوان نمیتوانند عزت و موقعیت خانه و وطن خود را در جای دیگری بیابند؛ در زبان فارسی مثلی داریم که میگوید: “هیچ جا خانه خود آدم نمیشود” و این امر درباره وطن نیز صادق است.
وی خاطر نشان کرد: فلسطینیهایی که به اردن رفتند، در شرایط بسیار دشواری زندگی میکنند و همچنین فلسطینیهایی که به لبنان رفتند، در اردوگاهها با سختیها و مرارتها مواجهاند و بدون هیچ افق روشنی زندگی میکنند؛ وضع سایر فلسطینیهای آواره در سوریه و دیگر مناطق نیز به همین ترتیب است.
غزه ثابت کرد که هیچچیز نمیتواند عزمش را بشکند
وی ادامه داد: بنابراین، هیچ آینده روشنی خارج از سرزمین غزه برای ساکنانش وجود ندارد؛ فضای این منطقه فضایی است که ساکنان باید بهطور واقعی آن را مدیریت کنند. آنان نمیتوانند به کمکهای بیرونی تکیه کنند و باید مسائلشان را در داخل حل کنند؛ جایی که تنها مسیر پیش رویشان استقامت است؛ به همین دلیل، آنها توانستنددر مسیر موفقیت گام بردارند و در طول این جنگهایی که از سال ۱۳۸۴ تا کنون رخ داده است، علیرغم تلفات جانی و تخریب خانهها، فلسطینیها توانستهاند ماشین جنگی اسرائیل را متوقف کنند.
زارعی در ادامه با اشاره به پیروزی حماس مقابل رژیم صهیونیستی گفت: با این پیروزی فلسطینیها بار دیگر به این نتیجه رسیدند که مقاومت آنها قابل معامله نیست و نباید در برابر تغییرات کوتاه بیاید؛ از سوی دیگر، این مقاومت دوباره به آنها نشان داد که دشمنان و دوستان واقعیشان چه کسانی هستند. فلسطینیها یاد گرفتند که برای دفاع از حقوق و سرزمین خود باید هزینه بپردازند. همچنین حزبالله لبنان، انصارالله یمن، گروههای مقاومت عراق و جمهوری اسلامی ایران، هرکدام بهنوعی در مسیر این مقاومت ایستادهاند و هزینه دادهاند.
این کارشناس غرب آسیا افزود: این روند باعث استحکام و تقویت روابط بین مقاومت فلسطین و جمهوری اسلامی ایران و بهطور کلی مقاومت منطقه شده است و فضای جدیدی را بین آنان ایجاد کرده است؛ فلسطینیها نیز درک کردند که برای دیده شدن و فراموش نشدن در بینالملل و همچنین برای اینکه برخی از کشورها آنها را در معرض معامله قرار ندهند باید چگونه عمل کنند؛ اینها درسها و مسائلی است که فلسطینیها در طول این سالها یک بار دگر مرور کردند.
انتهای پیام//ح. ع
منبع: راه دانا
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰