ناترازی انرژی
سردبیر پرس گزارش میدهد؛ ناترازی انرژی امروزه با وجود بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان با کمبود انرژی روبهرو شدهایم که این نشان میدهد با مدیریت صحیح باید چاره این مشکل را رفع کرد. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ امروزه اقتصاد کشورمان ایران درگیر بحرانی جدی است و با وجود بزرگترین ذخایر نفت و […]
سردبیر پرس گزارش میدهد؛ ناترازی انرژی امروزه با وجود بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان با کمبود انرژی روبهرو شدهایم که این نشان میدهد با مدیریت صحیح باید چاره این مشکل را رفع کرد. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ امروزه اقتصاد کشورمان ایران درگیر بحرانی جدی است و با وجود بزرگترین ذخایر نفت و گاز در جهان با کمبود انرژی روبهرو شدهایم و برای رفع این بحران نیاز به میلیاردها دلار هزینه برای سرمایهگذاری است. البته تکنولوژی مورد نیاز برای افزایش تولید انرژی در ایران به واسطهی تحریم نیز در اختیار کشورمان قرار نمیگیرد.
عدم سرمایهگذاری در انرژی در کشور ما قدمتی ۲۰ ساله دارد و در این شرایط که ناترازی انرژی وجود دارد باید افزایش عرضه و کاهش تقاضا داشته باشیم و در تولید برق و زیرساختهای انتقال و توزیع آن سرمایهگذاری کنیم که خود این نیز هزینهای حدود ۳۰ میلیارد دلاردارد آن هم اگر در تأمین سوخت مشکلی ایجاد نشود.
وجود تکنولوژی و در کنار آن تحریمها خود باز چالشی دیگر است درهرصورت، نتیجه ساختار این استراتژی نادرست ما در توسعه صنعتی این است که ما بالاترین شدت مصرف انرژی را در میان کشورهای جهان داریم.
گفتنی است میزان تولید ناخالص داخلی که در مقابل یک واحد انرژی تولید میشود، در پایینترین سطح جهانی قرار دارد. این موضوع یک معادله چندوجهی است و نتیجه ۲۰ تا ۳۰ سال مدیریت نادرست است.
بنابراین حل این مسئله زمانبر بوده، بنابراین ضعف مدیریتی در سرمایهگذاری و وجود تحریمها و عدم فرهنگسازی صرفهجویی در کشور است که باید به مرور زمان روی این چالشها کار کرده و رفع کرد.
فرهنگ مصرف بهینه و صرفهجویی برق نهادینه شود
کامبیز ناظریان در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «سردبیر پرس» با بیان اینکه صرفهجویی مردم پایتخت در مصرف برق اهمیت زیادی دارد و میتواند تا حد زیادی باعث عبور از این شرایط خاص شود، گفت: مصرف بهینه برق از سوی مردم تا حد زیادی کمک خواهد کرد تا شاهد رفع ناترازی انرژی در حوزه برق باشیم.
وی افزود: در حال حاضر تدابیر مختلفی از سوی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ برای پایین آوردن مصرف انرژی برق صورت گرفته است که میتوان به هوشمند کردن تمامی ادارات تهران به کنتورهای هوشمند اشاره کرد که باعث شد که عملکرد آنان در لحظه رصد شود و به ادارات پرمصرف اخطارهایی داده شود تا بهینه مصرف کنند.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ با بیان اینکه مردم پایتخت در شرایط خاص همیشه اثبات کردند که در خصوص مصرف انرژی با صرفهجویی میتوانند به ناترازیهای انرژی کمک کنند، افزود: همکاری مردم در مدیریت مصرف برق باعث کاهش مصرف گاز نیز خواهد شد و از این جهت هر چقدر صرفه جوییها بیشتری شود به طبع آن، کمتر شاهد خاموشیها در تهران خواهیم بود و همین موضوع باعث آرامش بیشتری برای ساکنان پایتخت خواهد شد.
ناظریان در ادامه با بیان اینکه صرفهجویی تا حد زیادی میتواند به مسئولان حوزه انرژی در خصوص عادی کردن شرایط کمک کنند، گفت: در حال حاضر روشنایی معابر هم به منظور مدیریت انرژی و مصرف سوخت تعدیل شده است و تلاش شده که با انجام راهکارهایی، تراز انرژی به حد مطلوب برسد.
وی در پایان با اشاره به اینکه فرهنگ مصرف بهینه و صرفهجویی برق نهادینه شود، گفت: ماموران شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ در حال رصد هستند تا شرایط به طور مطلوب مدیریت شود تا مانع از فعالیت فرد و یا ادارهای با مصرف زیاد برق شوند و از سوی دیگر تلاش شده که تابلوهای شهری پایتخت خاموش باشند، چون در این شرایط مصرف بهینه برق اهمیت زیادی دارد.
الگوی مصرف انرژی نیاز به تغییر دارد
علیرضا نادعلی در گفتگو با خبرنگار گروه شهری «سردبیر پرس»، با اشاره به اینکه در حوزه مصرف جزو رتبه نخست دنیا هستیم، گفت: نسبت به منابع و رتبهای که داریم در جایگاه مصرف جزو اول یا دوم دنیا قرار داریم و معتقدم این روند باید اصلاح شود.
او با بیان اینکه الگوی مصرف انرژی در کشور باید تغییر کند، اظهارداشت: متاسفانه در بخش مصرف بنزین، گاز و برق رتبه اول یا دوم دنیا را داریم، آنقدری که فرهنگ غرب تاثیر بالایی در بخش فرهنگ مردم ما دارد، ای کاش از تجربیات مثبت مردم غرب و شرق در حوزه فناوری و استفاده از منابع انرژی استفاده میکردیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: ما در بخش صرفهجویی ضعیف هستیم؛ به درجهای باید برسیم تا بتوانیم در بخش انرژی صرفهجویی مناسبی داشته باشیم.
نادعلی در ادامه سخنانش به موضوع آلودگی هوای شهر تهران اشاره کرد و گفت: شهرداری تهران به نوبه خودش اقدام خوبی در زمینه کاهش آلودگی هوای شهر تهران داشته است؛ دلیل اینکه کوتاهی برخی از سازمانها چیست باید از خودشان سئوال کرد.
او اظهارداشت: شدت معضل آلودگی هوا آنقدر زیاد است که باید از جهات مختلف بررسی و ریشهیابی شود؛ تا زمانی که این معضل ریشهیابی نشود نباید انتظار معجزه بود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: معتقدم شهرداری در بخش کاهش آلودگی هوا به خوبی وظایفش را انجام داده است؛ نمیتوانیم منکر اقدام خوب این نهاد شد.
رفع ناترازی انرژی با صرفهجویی و افزایش تولید
اسماعیل کوثری در گفتگو با خبرنگار گروه سیاسی پایگاه خبری تحلیلی «سردبیر پرس»، با اشاره به اینکه صرفهجویی در مصرف برق و گاز اهمیت زیادی دارد، گفت: همه آحاد مردم کشور باید در این زمینه همکاری کنند، در این صورت است که میتوان به تأمین برق و گاز پایدار کمک کرد.
وی اظهارداشت: کمبود برق در زمستان دلایل مختلفی دارد که میتوان به کمبود سوخت کافی در نیروگاهها اشاره کرد که قادر به تامین برق نیستند و از سوی دیگر در فصل زمستان با شدت مصرف گاز از سوی مردم هم مواجه هستیم و همه اینها باعث شده که توصیههای لازم در خصوص مصرف بهینه گاز و برق به مردم اعلام شود.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه تولید برق در کشورمان در سالهای اخیر با چالشهای زیادی روبرو بوده است، افزود: باید تلاش کرد که در طول سال، تولید انرژی در حوزه برق و گاز را افزایش داد و این موضوع باید یکی از اولویتهای دولت باشد تا بتواند با رفع ناترازی انرژی، کشور را به یک ثبات نسبی رساند تا در طول فصل گرما و سرما با چالش های زیاد روبرو نشویم.
وی افزود: مردم میتوانند با صرفهجویی در مصرف انرژی کمک کنند تا مشکل ناترازی در کشورمان رفع شود چرا که با همکاری مردم و مصرف بهینه آنان میتوان بر چالش ناترازی انرژی غلبه کرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در دولت شهید رئیسی شاهد فعالیت گسترده در جهت رفع ناترازی انرژی بودیم، گفت: از دولت پزشکیان هم انتظار میرود که با روحیه جهادی و انقلابی بتوانند در خصوص ناترازی انرژی اقدامات موثری در طول امسال و سالهای آینده انجام دهند.
کوثری در پایان خاطرنشان کرد: مردم شهیدپرور کشورمان هم که در رخدادهای مختلف با دولت و مسئولان همراه بودند، با مصرف بهینه و پرهیز از اسراف در مصرف انرژی کمک خواهند کرد تا کشورمان در موضوع انرژی و مصرف آن به یک حد استاندارد و معقول دست پیدا کند.
انتهای پیام/خ نویسنده: المیرا خرد
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰