نرخ ارز و معادلات پیچیده بازار مسکن
یک کارشناس بازار مسکن مطرح کرد: نرخ ارز و معادلات پیچیده بازار مسکن یک کارشناس بازار مسکن گفت: قیمت ارز بهطور مستقیم بر بازار مسکن تأثیر میگذارد، زیرا ملک به عنوان کالایی قابل مبادله، مانند سایر کالاهای مصرفی و سرمایهای تحت تأثیر نوسانات ارزی قرار دارد. به گزارش سردبیر پرس؛ احمدرضا سرحدی در گفتگو با […]
یک کارشناس بازار مسکن مطرح کرد: نرخ ارز و معادلات پیچیده بازار مسکن یک کارشناس بازار مسکن گفت: قیمت ارز بهطور مستقیم بر بازار مسکن تأثیر میگذارد، زیرا ملک به عنوان کالایی قابل مبادله، مانند سایر کالاهای مصرفی و سرمایهای تحت تأثیر نوسانات ارزی قرار دارد. به گزارش سردبیر پرس؛ احمدرضا سرحدی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاعرسانی راه دانا؛ به بررسی تأثیرات افزایش قیمت ارز بر بازار خرید و فروش و اجاره املاک مسکونی پرداخته و تصریح کرد: قیمت ارز بهطور مستقیم بر بازار مسکن تأثیر میگذارد، زیرا ملک به عنوان کالایی قابل مبادله، مانند سایر کالاهای مصرفی و سرمایهای تحت تأثیر نوسانات ارزی قرار دارد.
سرحدی به رکود سنگین بازار در ماههای اخیر اشاره کرد و گفت: قبل از افزایش قیمت دلار، فروش ملک به حداقل رسیده بود. در این شرایط، خرید و فروش ملک به ویژه برای خانه اولیها بسیار دشوار شده و حتی میتوان گفت با توجه به عدد و رقمهای اعلام شده به صفر رسیده است، به عنوان مثال، قیمت آپارتمانها در مناطق متوسط تهران به ۱۲۰ تا ۱۴۰ میلیون تومان در هر متر مربع رسیده است، و چنین قیمتی برای بسیاری از خریداران غیرقابل دسترس است.
تأثیر افزایش ارز بر اجارهبها
این کارشناس همچنین به تأثیرات افزایش قیمتها بر اجارهبها اشاره کرد و افزود: اجاره نیز بهطور مستقیم به قیمت ملک وابسته است. سرحدی به مسئله عرضه و تقاضا در بازار اشاره کرد و توضیح داد، در حال حاضر تقاضا برای اجارهبها از عرضه پیشی گرفته است، هرچند که در فصل زمستان این موضوع کمتر نمایان میشود ولی امسال با تغییر قیمت ارز شاهد افزایش اجاره بهای زمستانی نیز بودیم که این مشکل مستاجران را بیش از قبل نمایان کرد و پیامدهای انتظارات تورمی خود را در این خصوص نمایان کرد.
وی خاطرنشان کرد که مستأجران به دلیل افزایش قیمتها باید به مناطق پایینتر نقل مکان کنند و این موضوع مشکلات زیادی برای آنان به همراه دارد. او همچنین انتقاداتی را به سیاستهای دولت مطرح کرد و گفت که در طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته، اقدام خاصی برای بهبود وضعیت مستأجران انجام نشده است.
ضرورت سیاستگذاری مؤثر
این کارشناس با تأکید بر ضرورت برنامهریزی و سیاستگذاری مؤثر در حوزه اجاره، اظهار کرد: دولت باید به فکر ایجاد واحدهای مسکونی مناسب برای اجاره باشد. او به نمونههای موفق در کشورهای دیگر اشاره کرد که در آنها بخشهای خاصی از ساختمانسازی به اجاره اختصاص یافته است و تاکید کرد راهکارهایی نظیر اجاره داری حرفهای توسط شرکتهای خصوصی و یا ورود شهرداری به این موضوع در سایر کشورها کارساز بوده این امکان وجود دارد تا کشور ما هم از این تجربیات استفاده کند.
سرحدی در پایان گفت که چنانچه دولت بتواند کنترل بهتری بر بازار ارز داشته باشد و قیمتها را تعدیل کند، احتمالاً وضعیت بازار مسکن و اجارهبها نیز بهبود خواهد یافت. او تأکید کرد که قیمتها معمولاً در برابر کاهش چسبندگی به بالاترین قیمت را دارند و به سختی به حالت قبل بازمیگردند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰