موزه‌های تهران را بهتر بشناسیم

سردبیر پرس گزارش می‌دهد؛ موزه‌های تهران را بهتر بشناسیم موزه‌ها و آثار تاریخی آن به عنوان بخشی از تاریخ و هویت هر کشوری محسوب می‌شوند و ایران با دارا بودن تمدنی دیرینه، موزه‌های تاریخی بسیاری دارد که بخشی از آن در دل پایتخت است. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ تهران به عنوان شهری که دارای […]

سردبیر پرس گزارش می‌دهد؛ موزه‌های تهران را بهتر بشناسیم موزه‌ها و آثار تاریخی آن به عنوان بخشی از تاریخ و هویت هر کشوری محسوب می‌شوند و ایران با دارا بودن تمدنی دیرینه، موزه‌های تاریخی بسیاری دارد که بخشی از آن در دل پایتخت است. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ تهران به عنوان شهری که دارای مراکز گردشگری بسیاری است داراری موزه و کاخ موزه‌های زیادی برای گذراندن اوقات فراغت و تفریح خانوادگی است.

موزه ایران باستانموزه ایران باستان در ابتدای خیابان ۳۰ تیر از موزه‌های شاخص تهران و ایران محسوب می‌شود. بنای این موزه توسط آندره گدار معمار مشهور فرانسوی طی سال‌های ۱۳۱۳ تا ۱۳۱۶ بنا شد.معماری آن متاثر از بنا‌های دوران ساسانی می‌باشد، اگر به این موزه رفتید در حقیقت از هزاره هفتم پیش از میلاد تا دوره اسلامی را در قالب اشیاء باستانی خواهید دید.

موزه ملکاین موزه و کتابخانه که در شمال سر در باغ ملی واقع شده مشتمل بر کتب خطی نفیس و آثار و اشیایی است که توسط ملک‌التجار خریداری شده است. کتاب‌های نفیس، سکه‌ها، تمبر‌ها، تابلو‌های نقاشی از جمله آثار کمال‌الملک و آثار ارزشمندی نظیر اینها را می‌توانید در موزه ملک ببینید.موزه و کتابخانه ملک با شماره ۱۹۴۰ و تاریخ ۱۳۷۶/۹/۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

موزه سکهاین موزه در سال ۱۳۴۱ شمسی در ساختمان مرکزی بانک سپه واقع در میدان امام خمینی(ره) در یک طبقه تاسیس شد شما می‌توانید در موزه سکه، ۲۰ هزار سکه را که در مجموع یکی از بزرگترین و ارزشمندترین مجموعه سکه‌های قدیمی از ۲۷۰۰ سال پیش تاکنون محسوب می‌شود، یکجا ببینید

موزه پستدر سال ۱۳۱۳ در طبقه دوم ساختمان اداره کل پست تهران واقع در میدان امام خمینی(ره)، موز‌های با نام موزه پست برپا شد. در این موزه اشیاء قدیمی مربوط به پست شامل انواع وسایل توزین، صندوق امانات، مهر‌ها، صندوق‌های پستی، تمبر‌ها، وسایل تحریر سنتی، اسناد و مدارک پستی قدیمی وجود دارد.

موزه سیزده آباناین بنا به سال ۱۳۲۵ شمسی به وسیله جمعیت هلال احمر و با تلاش استاد علی‌اکبر صنعتی‌زاده در یک طبقه به موزه تبدیل شد. تندیس‌هایی از شخصیت‌های علمی ادبی و اجتماعی همراه با صد پرده نقاشی آبرنگ اثر بنیانگذار موزه استاد صنعتی‌زاده در این موزه به نمایش درآمده است. اگر همچنان در محدوده میدان امام خمینی(ره) هستید، موزه در نزدیکی شماست سری به آن بزنید.این اثر در تاریخ ۱۳۸۵/۸/۲۴ به شماره ۱۶۲۲۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

خانه و موزه مقدمبرای دیدن این موزه باید به میدان امام خمینی(ره) بعد از خیابان شیخ هادی، جنب بانک ملت، پلاک ۸۲ بروید. این مکان در آغاز عمارتی بزرگ و محل سکونت خاندان محمدتقی‌خان احتساب‌الملک از صاحب منصبان مشهور دربار قاجاریه بوده است. یکی از فرزندان وی به نام محسن مقدم در اروپا در رشته نقاشی تاریخ هنر و باستان‌شناسی تحصیل کرد و پس از بازگشت به ایران در تأسیس دانشکده هنر‌های زیبای دانشگاه تهران و گروه باستان شناسی مشارکت بسیار فعال و نقش تعیین‌کننده‌ای داشت.
وی در خانه پدری خود در تهران ساکن شد و در کنار فعالیت‌های علمی، آثار و اشیاء فراوانی را با هدف حفظ میراث فرهنگی و تاریخی ایران گردآوری نموده و پس از بازپیرایی این آثار به طرزی زیبا آنها را در جای جای اتاق‌ها و فضا‌های عمارت قدیمی خاندان خود به نمایش گذارد. مرحوم محسن مقدم در سال‌های پایانی زندگانی خود به خاطر علاقه وافری که به دانشگاه تهران داشت و با هدف بهره‌مندی اساتید دانشجویان و سایر علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ و هنر ایران، خانه پدری و مجموعه آثار و اشیاء نفیس خود را به طور کامل بنا بر سنت حسنه وقف به دانشگاه تهران واگذار نمود که هم اینک برای بازدید عموم مهیاست.این اثر در تاریخ ۱۳۷۹/۹/۲۰ به شماره ۲۹۲۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
شکوفه زمانی یکی از شهروندان تهرانی در گفتگو با خبرنگار «سردبیر پرس» گفت: تهران دارای جاذبه‌های بسیاری است و با خانواده برنامه‌‎ریزی کرده‌ایم و به تک تک به موزه‌های تاریخی و هنری و فرهنگی تهران سر می‌زنیم. وقتی وارد این موزه‌ها می‌شوی انگار سوار ماشین زمان شده‌ای و به گذشته‌های نزدیک و دور سفر می‌کنی و با فرهنگ و تمدن ایرانی خودت بیشتر آشنا می‌شوی.
انتهای خبر/خ نویسنده: المیرا خرد