اعتمادسازی دولت در اجرای پویش صرفه‌جویی انرژی

سردبیر پرس گزارش می‌دهد؛ اعتمادسازی دولت در اجرای پویش صرفه‌جویی انرژی کاهش ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها از شهریور تا آذر سال ۱۴۰۳، یکی از عوامل مهم و اصلی قطعی برق در این روزهاست. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ کاهش ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها از شهریور تا آذر سال ۱۴۰۳، یکی از عوامل مهم و اصلی […]

سردبیر پرس گزارش می‌دهد؛ اعتمادسازی دولت در اجرای پویش صرفه‌جویی انرژی کاهش ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها از شهریور تا آذر سال ۱۴۰۳، یکی از عوامل مهم و اصلی قطعی برق در این روزهاست. به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ کاهش ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها از شهریور تا آذر سال ۱۴۰۳، یکی از عوامل مهم و اصلی قطعی برق در این روزهاست. ذخایر سوخت نیروگاه‌ها در شهریور ۱۴۰۳ نسبت به شهریور ۱۴۰۰، ۱۵۰ میلیون لیتر بیشتر بوده است، اما در سالهای گذشته در دوره شهریور تا آذرماه ذخایر سوخت نیروگاهی، ۶۵۰ میلیون لیتر کاهش یافته است.
همچنین شرکت ملی گاز از رشد ۸ درصدی مصرف گاز خانگی نسبت به‌مدت مشابه سال قبل خبر داده است و با افزایش تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها از سوی وزارت نفت، شرکت توانیر از احتمال قطعی‌ برق خبر داد.
گفتنی است سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران بیان کرد: شدت مصرف انرژی در ایران ۳/۳ برابر جهان است در نتیجه از مردم درخواست شد با تنظیم دمای محیط روی ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتی‌گراد و کاهش ۲ درجه‌ای دمای محیط، به صرفه‌جویی ۵۰میلیون مترمکعبی گاز کشور کمک کنند تا راه برای حل مشکلات سوخت‌رسانی به صنایع و نیروگاه‌ها نیز هموار شود.

حسین جلالی نماینده سابق مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار «سردبیر پرس» گفت: در بحث انرژی کشور ما از کشورهای سرامد دنیاست اما متاسفانه در این بحث فرهنگ‌سازی نشده است.
وی ادامه داد: کشور ما در حوزه انرژی برخلاف کشورهای دیگر مصرف بهینه ندارد و خود این باعث شده که در سبک زندگیمان مصرف بالایی از انرژی را داشته باشیم و برای فرهنگ‌سازی مصرف بهینه در بین مردم زمان میبره و نیاز دارد که پویش‌ها و همدلی‌ها در این حوزه اتفاق بیفتد.
جلالی با اشاره به اینکه غنی‌سازی انرژی برای آیندگانمان هم مفید است، افزود: ما نباید چوب حراج به سرمایه و انرژی زندگیمان که حیات یک کشور را تامین می‌کند بزنیم، مصرف انرژی علاوه بر منازل در بازار، ادارات و سازمان‌ها نیز مشهود است و حل آن با قطعی برق و انرژی آن هم با چند روز درست نمی‌شود.
وی اظهار داشت: باید در مسئله صرفه‌جویی انرژی از شیوه‌های نو و رسانه ای برای آگاهی مردم استفاده کنیم تا موثر باشد، برای مثال در یکی از شهرها به بچه‌های مدرسه گفته بودند که هر کسی بتواند قبض برق خانه‌شان را تا سطحی بیاورد که نسب به ماه قبل کمتر باشد تشویق معلم مدرسه قرار می‌گیرد.
نماینده سابق مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پس به راحتی می‌توان از طریق آموزش پرورش در جامعه فرهنگ‌سازی کنیم و مصرف گاز، آب و برق را مدیریت کنیم.
وی با اشاره به افزایش قیمت بنزین یادآور شد: بحث بنزین که امروز از آب معدنی در کشور ما ارزان‌تر است، من نمی‌گویم بنزین باید گران شود اما می‌تاون به شیوه‌های چندگانه که قبل‌تر در مجلس ارائه شده بود ان را مدیریت کرد. وقتی قیمت بنزین سه تومان باشد همه به راحتی از ماشین شخصی حتی برای امور غیر مهم استفاده می‌کنند و این مسئله آلودگی هوا را هم در پی دارد.
جلالی با بیان اینکه ما نباید ضعف مدیریت خودمان را حمل بر مردم کنیم و به گردن مردم بیاندازیم، خاطرنشان کرد: ما در طول سال باید این مسئله را مدیریت کنیم نه اینکه در آخر سال در دقیقه ۹۰ در فاصل سرد سال یادمان بیاید که نیروگاه‌هایمان سوخت ندارد و بعد به مردم و نوع صرفه‌جویی آن‌ها در خانه‌هایشان روی بیاوریم بنابراین مردم اینجا نسبت به دولت بی‌اعتمادی می‌شوند.
وی عنوان کرد: مردم تا زمانی که دولت خود وارد عمل نشود همکاری در صرفه‌جویی نخواهند داشت بنابراین ما باید تو این زمینه ابتدا اعتمادسازی کنیم به مردم بگویم که ما مدیران هم افزایش مصرف انرژی نداریم و بلعکس اگر ما ذخیره‌سازی نکنیم هر چقدر هم از مردم بخواهیم همکاری کنند این اتفاق نمی‌افتد یا ضعیف اتفاق می‌افتد.
نماینده سابق مردم رفسنجان بیان کرد: حالا این اعتمادسازی زمانی اتفاق می‌افتد که مردم ببینند و به این باور برسند که  دولت و مسئولین دغدغه مصرف انرژی را در کشور دارند بنابراین به نظرم آگاهی‌بخشی به مردم متوقف بر اعتمادسازی است. 

محمدحسن آصفری نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار «سردبیر پرس» گفت: بایستی ابتدا دولت خودش را موظف کند انرژی را درست تولید و عرضه کند، ما متاسفانه امروزه شاهد این هستیم که دولت تقریباً در ۱۰ کیلومتری تهران یک منطقه بزرگ اقتصادی را ایجاد می‌کند آیا در این شرایط بحرانی انرژی ساخت این منطقه آزاد اقتصادی چقدر نیاز است.
وی ادامه داد: ما در کشورمان مناطق آزاد اقتصادی زیادی داریم چه احتیاجی به ساخت دوباره ان داریم که در آن روزانه شاهد فعالیت بیش از ۱۰۰ دستگاه لودر هستیم که خاکبرداری انجام می‌دهند ایا بهتر نیست این زمین‌های رایگان را دولت به جای دادن به ستادها و بنیادها و غیره برای ساخت مناطق آزاد اقتصادی، موظف کند در آن‌ها نیروگاه‌های خورشیدی ایجاد شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ایران امروزه بزرگترین تولیدکننده پنل‌های خورشیدی است، افزود: پنل‌های خورشیدی‌ای که ما در شرکت پژوهان خمینی تولید می‌کنیم، قادر به پوشش دادن تمام کشور است و توان تولید برای همه جا را دارد که می‌توان بااستفادعه از زمین‌های مسطح که ۳۶۵ روز سال در آن آفتاب از این انرژی بهره‌برداری کنیم اما متاسفانه این زمین‌ها خرج مناطق آزاد اقتصادی می‌شود که چندان کاربردی جز ایجاد معافیت‌های مالیاتی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه درآمدهای دولت در کاهش فروش نفت، از این مالیات‌ها به دست می‌آید چرا باید این معافیت‌های مالیاتی را در کشور برای دستگاه و سازمان‌ها ایجاد کنیم بعد بریم سراغ مردم و بخواهیم مالیات را از آنها بگیریم که مثلاً می‌خواهیم یک نیروگاه، پتروشیمی، کارخانه، جاده و یا یک بیمارستان بسازیم.
آصفری تاکید کرد: پس ابتدا بایستی دولت اراده‌ای بکند و خود را دغدغه‌مند نشان دهد و خروجی دغدغه‌اش را به مردم نشان دهد سپس اگر به نتیجه‌ای نرسید و سپس از مردم همکاری و مسئولیت‌پذیر را انتظار داشته باشد. بنابراین این خاموشی‌ها و صرفهجویی ابتدا از سازمان‌های دولتی و خود دولت(سه قوه) صورت بگیرد سپس از مردم توقع صرفه‌جویی داشته باشند.
وی بااشاره به اینکه ما الان چیزی حدود ۲۰ هزار مگاوات کمبود انرژی داریم  یادآور شد: وقتی دولت برق را مفت و مجانی در اختیار کارخونه تولید مثلاً شمش قرار می‌دهد و در قبال آن تولید خودش را با قیمت مناسب در خلیج فارس می‌فروشد آن‌وقت مردم می‌گویند که آیا ما دم خروس را قبول کنیم یا قسم حضرت عباس(ع) را، بنابراین تا ابتدا خودمان اقدام نکنیم مردم همکاری لازم را نخواهند داشت.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب با تاکید بر اینکه دولت ابتدا باید دغدغه و ارداه خود را به مردم ثابت کند گفت: برای همراه کردن مردم باید گفت که به تبلیغ تلویزیون، روزنامه، دانشگاه و مدرسه نیست بلکه در عمل بایستی ابتدا خود دولت‌ها در این قضیه گام بردارند و اولویت‌بندی کنند و ببینند آیا واقعاً نیاز کشورمان ایجاد منطقه آزاد اقتصادی است یا نیروگاه خورشیدی است؟
وی مطرح کرد: بنابراین نیازه ابتدا در این قضایا مردم ما ببینند که دولت کارهایی را انجام می‌دهد بعد از مردم درخواست کنیم که برای کمبودانرژی در پوش کاهش مصرف دو درجه‌ای انرژی شرکت کنند بعد خود به خود می‌توانیم شاهد تاثیر عملکردمان در کم کردن و بهینه مصرف کردن انرژی در بین مردم باشیم.
آصفری با اشاره به مازوت‌سوزی و آلودگی‌های هوا، بیان کرد: تا دولت خودش در حوزه آلودگی هوای ابتدا اولویت‌هایش را تغییر ندهد هیچگاه با عدم استفاده خودروها و تعطیلی آلودگی هوار رفع نمی‌شود بنابراین همه چیز بستگی دارد به حرکت جدی و مدیریتی دولت و سپس همکاری مردم و فرهنگ‌سازی.
انتهای پیام/خ