سرزمین تپههای باستانی در استان تهران
سردبیر پرس گزارش میدهد؛ سرزمین تپههای باستانی در استان تهران شهرستان رباط کریم در جنوب غربی تهران و به فاصله ۳۵ کیلومتر از شهر تهران واقع شده است. به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ شهرستان رباط کریم در جنوب غربی تهران و به فاصله ۳۵ کیلومتر از شهر تهران واقع شده است. این شهرستان […]
سردبیر پرس گزارش میدهد؛ سرزمین تپههای باستانی در استان تهران شهرستان رباط کریم در جنوب غربی تهران و به فاصله ۳۵ کیلومتر از شهر تهران واقع شده است. به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ شهرستان رباط کریم در جنوب غربی تهران و به فاصله ۳۵ کیلومتر از شهر تهران واقع شده است.
این شهرستان از شمال به شهریار، از جنوب به ری، از شرق به اسلامشهر و از غرب به شهرستان ساوه محدود میشود.
رباط کریم که باغهای انگور آن معروف است تا سال ۱۳۷۶ جزو شهرستانهای شهریار بود، اما هماکنون با وسعتی حدود۳۰۴ کیلومترمربع در قامت شهرستانی مستقل است.
این شهرستان به لحاظ اهمیت باستانشناسی و قدمت ۷ هزار سالهاش دارای آثار متعددی است که از آن جمله میتوان به وجود ۳۲ تپه تاریخی، یک محوطه باستانی و تاریخی، یک باب قلعه تاریخی، هشت امامزاده و بقعه متبرکه، سه بابیخدان تاریخی و ۶ قلعه روستایی اشاره کرد.
از این میان تاکنون ۱۶ اثر تاریخی شهرستان رباط کریم در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
برای کاوشکران و علاقمندان آثار باستانشناسی، رباط کریم و تپههای تاریخی آن دارای ارزش زیادی است.
قدمت آثار تاریخی و فرهنگی موجود در رباط کریم از هزاره سوم پیش از میلاد تا اواخر دوره قاجاریه و اوایل دوره معاصر است به طوری کع هر اثر تاریخی ان از نظر یکی از ابعاد باستانشناسی، تاریخی، معماری، مردمشناسی و علوم دیگر قابل توجه است.
البته وجود رودهای دائمی و فصلی در این منطقه نیز از ویژگیهای طبیعی ان است که میتوان لحظات خوشی را برای گردشگران به ارمغان بیاورد از جمله این رودها میتوان به رود شور، رودخانه کرج و رودخانه فصلی سیاب اشاره کرد.
امامزاده عمادالدین (ع)
اگر به قصد زیارت به رباط کریم رفتید حتماً به این زیارتگاه مهم شهر که قدمت بنای اصلی و اولین آن به دوره صفویه تعلق دارد سری بزنید. در بازدید از این امانزاده به طور حتم از جذابیت آن مطلع خواهید شد.
تپه یقهدر سفر به رباط کریم با تپههای زیاد و معروفی روبهرو خواهید شد که تپه یقه هم یکی از همین تپههاست.براساس آثار و شواهد تاریخی سابقه سکونت در این تپه به ۳ هزار سال پیش میرسد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰