آماده شدن ۱۳۰ میلیون نهال برای طرح کاشت

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی خبر داد: آماده شدن ۱۳۰ میلیون نهال برای طرح کاشت معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی گفت: امسال برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ۱۳۰ میلیون نهال آماده شده که ۱۰۰ میلیون آن قابل انتقال است. به گزارش «سردبیر پرس»؛ در دولت سیزدهم موضوع کاشت یک میلیارد درخت […]

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی خبر داد: آماده شدن ۱۳۰ میلیون نهال برای طرح کاشت معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی گفت: امسال برای طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ۱۳۰ میلیون نهال آماده شده که ۱۰۰ میلیون آن قابل انتقال است. به گزارش «سردبیر پرس»؛ در دولت سیزدهم موضوع کاشت یک میلیارد درخت در مدت چهار سال مطرح شد. در راستای کاهش خشکسالی و بهبود زیست محیطی کشور قرار شد سالانه ۲۵۰ میلیون اصله نهال کاشته شود. تاکید هم بر این است که بخش اعظمی از این نهال‌ها مثمر باشد. آماده سازی نهال‌ها، چون حداقل به یک سال زمان نیاز دارد با وجود مطرح شدن موضوع در سال ۱۴۰۱ طرح از سال ۱۴۰۲ کلید خورد.
نقی شعبانیان، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در گفتگو با مهر اعلام کرد: سال گذشته ۲۴۰ میلیون نهال تولید شد و با جداسازی نهال‌های دارای ایراد این تعداد به ۲۳۷ میلیون قطعه رسید که کاشته شد.
وی درباره آمار نهال‌های آماده شده امسال هم گفت: در سال جاری ۱۳۰ میلیون نهال آماده شده و از این تعداد حدود ۱۰۰ میلیون نهال قابل انتقال است.
این مسئول دولتی در توضیح بیشتر عنوان کرد: سال آماده سازی نهال‌ها و کاشت بذر‌ها و آماده‌سازی نهال از شهریور هر سال آغاز و تا شهریور سال آینده به طول می‌انجامد.
وی با بیان اینکه آمار کاشت بذر برای نهال کاری عدد بزرگ‌تری است، گفت: با توجه به افت و از بین رفتن برخی از نهال‌ها، به عنوان مثال ۱۴۰ میلیون نهال آماده می‌شود که از بین آن ۱۳۰ میلیون قطعه آماده کشت خواهند بود؛ در نهایت هم با بررسی نهایی بخشی از این نهال‌ها که از کیفیت لازم برخوردار نیستند جدا شده و باقی منتقل و آماده کاشت می‌شوند.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی ادامه داد: زمان رشد بذر‌ها و نهال‌ها با یکدیگر متفاوت بوده و برخی از این نهال‌ها برای رسیدن به اندازه مناسب نیاز است دو تا سه سال در نهالستان‌ها بمانند تا آماده کاشت شوند.
وی گفت: نهال‌های مربوط به چوب در مناطق گرمسیر پرورش پیدا می‌کنند و زودتر آماده می‌شوند، اما گونه‌های مربوط به مناطق معتدل و سردسیر که مربوط به نهال‌های جنگلی، بلوط و… می‌شود به دو تا سه سال زمان نیاز دارد تا به سن و اندازه‌ای برسند که در عرصه، خوراک دام نشود.
شعبانیان در پایان گفت: اگر سالانه با توجه به هدف گذاری کاشت ۲۵۰ میلیون نهال، به عدد مورد نظر دست پیدا نکنیم، در سال بعد جبران خواهد شد.
انتهای پیام/
منبع: مهر نویسنده: المیرا خرد