تنزل شغلی کارگران مطابق قانون ممنوع است

بر اساس ماده ۱۷ دستورالعمل اجرایی؛ تنزل شغلی کارگران مطابق قانون ممنوع است بر اساس ماده ۱۷ دستورالعمل اجرایی طرح طبقه‌بندی مشاغل، کارگران را از گروهی که بر اساس طرح طبقه‌بندی مشاغل احراز نموده‌اند نمی‌توان به گروه پایین‌تر تنزل داد. به گزارش «سردبیر پرس»؛ یکی از مشکلات کارگران در کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا […]

بر اساس ماده ۱۷ دستورالعمل اجرایی؛ تنزل شغلی کارگران مطابق قانون ممنوع است بر اساس ماده ۱۷ دستورالعمل اجرایی طرح طبقه‌بندی مشاغل، کارگران را از گروهی که بر اساس طرح طبقه‌بندی مشاغل احراز نموده‌اند نمی‌توان به گروه پایین‌تر تنزل داد. به گزارش «سردبیر پرس»؛ یکی از مشکلات کارگران در کارگاه‌هایی که طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرا می‌شود، اعمال سلیقه کارفرمایان در اجرای قانون است.
با اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، حقوق کارگران بر اساس سطح پیچیدگی و سختی شغل تعیین می‌شود و از تبعیض و ناعدالتی در پرداخت‌ها جلوگیری می‌کند. این طرح با تعریف دقیق وظایف و حدود شغلی هر کارگر، از بهره‌کشی کارگران جلوگیری می‌کند. بدین ترتیب، کارگران وظایف مشخصی دارند و از انجام کار‌های خارج از حیطه وظایف خود جلوگیری می‌شود.
طرح طبقه بندی مشاغل با وجود اینکه با هدف برقراری عدالت مزدی به تصویب قانون رسیده است، اما در هیچ یک از کارگاه‌های بخش خصوصی اجرا نمی‌شود. مطابق ماده ۴۸ و ۴۹ قانون کار که آیین نامه و دستورالعمل‌هایی را برای اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل تصویب کرده است، اجرای این طرح می‌تواند به عدالت مزدی کمک کند.
متاسفانه باید اذعان کرد مشکلات جامعه کارگری فقط به طرح طبقه‌بندی مشاغل ختم نمی‌شود بلکه قرارداد‌های های کوتاه مدت به عنوان یکی از عوامل تهدیدکننده امنیت شغلی کارگران نیز موجبات نگرانی این طبقه را فراهم کرده است.
در حال حاضرقرارداد به صورت یکساله در کارگاه‌ها منعقد نمی‌شود و کارگری که ۱۵ یا ۲۰ سال سابقه کار دارد در واحدی کار می‌کند که قرارداد کاری‌اش سه تا ۹ ماه است، لذا کارفرما هم خیال خود را راحت می‌کند که هر موقعی که نیاز نداشت، بتواند کارگر را از آن واحد اخراج کند.
به گفته کارشناسان، قرارداد‌های کوتاه‌مدت مشکلات بسیاری را برای کارگران ایجاد کرده و گاهی اوقات سبب می‌شود تا توسط کارفرما‌ها مورد تهدید قرار گیرند. گاهی پیش می‌آید که در طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران به دلایلی مختلفی سطح کاری‌اش افت می‌کند.
آرمین خوشوقتی کارشناس روابط کار درباره طرح طبقه‌بندی مشاغل گفت: ابتدا بایستی تعریفی از تنزل شغل را داشته باشیم؛ تنزل شغلی کارگر یعنی آنکه کارگر از شغلی که وی تصدی آن را به عهده دارد به شغل دیگری که گروه آن پایین‌تر است منصوب گردد.
وی ادامه داد: بر اساس ماده ۱۷ دستورالعمل جرایی طرح طبقه‌بندی مشاغل کارگران را از گروهی که بر اساس طرح طبقه‌بندی مشاغل احراز نموده اند نمی‌توان به گروه پایین‌تر تنزل داد. لیکن تغییر شغل در گروه همتراز و هم ردیف با پیشنهاد مدیریت و تایید کمیته طبقه‌بندی مشاغل به شرطی مانع ارتقاء شغل آتی کارگر نشود و کارگر ذیربط قادر به انجام وظایف محوله در شغل جدید باشد، بلامانع است.
وی بیان کرد: تنزل کارگران به گروه پایین‌تر در صورت تقاضای کتبی کارگر، موافقت مدیریت و تایید کمیته طبقه‌بندی مشاغل امکان‌پذیر است.
انتهای پیام/منبع: تسنیم