خلأها و غفلتها
حجتالاسلام ابوالقاسم علیزاده در یادداشت ارسالی به «سردبیر پرس» نوشت: به راستی چه میزان از خواص و عوام جامعه از اطلاعات و آگاهیهای اجتماعی و سیاسی به روز و به موقع برخوردار میباشند؟ و آیا لایههای میانی و زیرین جامعه که از آنها به قشر خاکستری همواره یاد میشود چه میزان از پدیدههای سیاسی و اجتماعی […]
حجتالاسلام ابوالقاسم علیزاده در یادداشت ارسالی به «سردبیر پرس» نوشت: به راستی چه میزان از خواص و عوام جامعه از اطلاعات و آگاهیهای اجتماعی و سیاسی به روز و به موقع برخوردار میباشند؟ و آیا لایههای میانی و زیرین جامعه که از آنها به قشر خاکستری همواره یاد میشود چه میزان از پدیدههای سیاسی و اجتماعی و تحولات فرهنگی و اقتصادی، بهطور واقعی باخبر بوده و هستند؟ از این میان چه میزان از آگاهان و باخبران دارای ظرفیت و توانایی تجزیه و تحلیل و فهم و درک سیاسی مناسب و قریب به صواب میباشند؟
اینها نمونهای از سوالات بی پاسخی است که متاسفانه خلأ جدی در افکار عمومی و بدنه جامعه اعم از خواص و عوام به وجود آورده و مزید بر این غفلتهایی است که بهمرور در این خصوص دامن جامعه را فرا گرفته و همچنان ادامه دارد.
بهراستی جامعهای که اکثریت خواص و عوامش ناآگاه و بی خبر از تحولات اجتماعی و سیاسی و فرهنگی و اقتصادی و امنیتی و… بوده و توان تحلیل درست از پدیدهها و تحولات را نداشته باشند چه بلایی به سرشان خواهد آمد؟ خواص و عوام بیبصیرت و بیتحلیل چگونه میتوانند در برابر فتنهها و دشمنیها از طرفی و در مواجهه با دشواریها و بحرانها از جهتی، بایستند و در نهایت آینده را تضمین نمایند؟ و آیا مسئولیت به روز نگهداشتن آحاد مردم، و ارتقاء سطح بینش و فهم مسائل روز، بهویژه برای نسل جدید بعهده کیست؟
آنچه از این رهگذر تاسف برانگیزتر است این است که، این خلأ و غفلت، جریان رسانهای دشمن را به طمع واداشته و با وجود فضای مجازی بیدر و پیکر، بیشترین بهرهبرداری را میکند و بهوسیله امپریالیسم خبری و پروپاگاندای تبلیغاتی مسموم بارانی از شبهه و تردید و دروغ و شایعه را بر فکر و دل آحاد مردم بهویژه نسل آیندهساز میریزد و اینجاست که نه تنها اقدامات آفندی که رصد و دیدهبانی و پدافند هم از اوجب واجبات تلقی میگردد.
این روزها دشمنان که در مقابل جمهوری اسلامی ایران احساس ناکامی میکنند، سیاست جنگ رسانهای، عملیات روانی و جنگ در فضای مجازی را در پیش گرفتهاند تا با القای دروغ و فریب، موفقیتها را وارونه جلوه دهند و طوری تبلیغات کنند که گویا ایران اسلامی در سطح جهانی دچار انزوا شده است، اما باید بدانند که مردم غیور و شهیدپرور کشورمان هرگز فریب نیرنگهای رسانهای آنان را نخواهند خورد و مسیر توسعه و پیشرفت کشورمان به مرور زمان بیش از پیش رقم خواهد خورد و این مسیر همچنان ادامه دارد.
حسن ختام این قسمت دو حدیث شریف است که بهلحاظ راهبردی تکلیف را برای ما روشن و ضرورت توجه به این نیاز جدی جامعه را دوچندان میکند؛ الکافی، کلینی، ج ۱، ص ۲۶؛ تحف العقول، ص ۳۵۶؛ بحارالانوار، مجلسی، ج ۶۸ ص ۳۰۷.
الْعَالِمُ بِزَمَانِهِ لَا تَهْجُمُ عَلَیْهِ اللَّوَابِسُ؛ «امام صادق (علیه السلام) فرمود: شبهات به کسی که زمانه خود را بشناسد هجوم نمیآورد» و قال الامام علی (علیهالسلام): «مَنْ عَرَفَ الایّام لم یُغْفَلْ عن الاستعداد» (تحفالعقول، ص ۹۸)؛ «کسی که اوضاع روزگار خود را میشناسد از آمادگی در مقابل مقتضیات آن غفلت نمیورزد.»
امام خامنهای (مدظله) فرمودند: اینهایى که بصیرت ندارند – مثل این بیچارههایى که در فتنه گرفتار شدند – مثل کسانىاند که در تاریکى شب، در مه غلیظ، در غبار میخواهند مخالفى را، دشمنى را بزنند؛ خب نمیداند دشمن کجا است؛ یکى از اوّلین شرایط جنگهاى نظامى، اطّلاعات است؛ بروید اطّلاع کسب کنید و ببینید دشمن کجا است. اگر بدون اطّلاع رفتید، شما ممکن است جایى را بزنید که دوست آنجا است؛ کسى را بزنید که با شما دشمن نیست و به دشمن کمک کنید؛ گاهى اینجورى میشود. اگر بصیرت نبود، میشود این؛ که فرمود: العالِمُ بِزَمانِهِ لا تَهجُمُ عَلَیهِ اللَّوابِس؛ شبهات و نادانىها و نفهمىها به کسى که عالم به زمان خود است، هجوم نمىآورند؛ میفهمد چهکار باید بکند. اگر این نبود، مشکل بهوجود خواهد آمد، حتّى اگر آن احساس مسئولیّت هم باشد.۱۳۹۳/۰۹/۰۶
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰