تاریخچه محله قصرالدشت تهران
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ محله قصرالدشت تهران در منطقه ۱۰ تهران و در محله سلسبیل جنوبی و شمالی شده است. این محله از ابتدای خیابان قصرالدشت به خیابان آذربایجان و انتهای آن به خیابان کمیل ختم میشود. قصرالدشت خیابانی است که از محلههای کارون شمالی، جنوبی و هفت چنار میگذرد. این خیابان با […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ محله قصرالدشت تهران در منطقه ۱۰ تهران و در محله سلسبیل جنوبی و شمالی شده است. این محله از ابتدای خیابان قصرالدشت به خیابان آذربایجان و انتهای آن به خیابان کمیل ختم میشود. قصرالدشت خیابانی است که از محلههای کارون شمالی، جنوبی و هفت چنار میگذرد. این خیابان با محلههای توحید، شادمان، زنجان، هاشمی و اسکندری مجاورت دارد.
از مراکز درمانی از خیابان قصرالدشت میتوان به بیمارستان بابک، بیمارستان زنان و زایمان لولاگر، بیمارستان اقبال و بیمارستان آزادی است.
از بوستانهای محله قصرالدشت میتوان به بوستان رودکی (خیابان رودکی)، بوستان اعتماد (خیابان هفت چنار)، بوستان هفت چنار (خیابان هفت چنار)، پارک آیینه (خیابان جیحون) و پارک طوس (خیابان طوس) اشاه کرد.
تاریخچه و علت نامگذاری محله قصرالدشت
خیابان قصرالدشت در گذشته مسیری خاکی بود که از میان چند باغ میگذشت. اکثر اهالی این خیابان ترکزبان و از شهرهای ساوه، اراک، زنجان و قزوین بودند.
«علی دهقانی» که یکی از اهالی این محله است درباره نامگذاری خیابان قصرالدشت روایت کرد: «گروهی از ساکنان این محله زمینهای اینجا را که به حال خود رها شده بود برای زندگی، انتخاب و عدهای هم با هزینههای بسیار کم اینجا را خریداری کردند. محدوده خیابان قصرالدشت پر از باغهای میوه و دشت و بیابان بود. در نزدیکی این خیابان یعنی در محله سلسبیل هم رودخانهای بود که اینجا را مصفا میکرد. بعضی از قدیمیها میگویند یک خانه که مانند قصر و متعلق به خانواده حسین مردیها بود هم اینجا وجود داشت. شاید به همین دلیل نام اینجا را گذاشتند قصرالدشت.»
«نصرالله حدادی» تهرانشناس نیز درباره تاریخچه خیابان قصرالدشت گفت: «اراضی که خیابان قصرالدشت در آن وجود دارد از املاک مظفرالدین شاه و تمام این محدوده بیابان و باغ بود. این خیابان در دهه ۳۰ شکل گرفت و، چون اراضی مظفرالدین شاه بود به نام قصرالدشت معروف میشود. البته دلیل قطعی این نام هنوز مشخص نیست. در این محله نه قصری وجود دارد و نه دشتی که بتوان این اسم را به آن نسبت داد.»
مسیر دسترسی محله قصرالدشت
ایستگاه مترو «رودکی» و ورودی ۳ مترو شهید نواب صفوی ضلع غربی نزدیکترین ایستگاه مترو برای تردد در این محله است. نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به این مکان نیز ایستگاه اتوبوس هاشمی میباشد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰