تاریخچه محله باغ‌ آذری تهران

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ باغ آذری محله‌ای قدیمی در جنوب تهران و در شمال منطقه ۱۶ است. در برخی از بخش‌های این محله بقایای کوره‌های آجرپزی از دوران قاجار مشاهده می‌شود. این محله از جنوب به پارک بعثت، از شمال به خیابان شوش، از شرق به خیابان صابونیان و از غرب به […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ باغ آذری محله‌ای قدیمی در جنوب تهران و در شمال منطقه ۱۶ است. در برخی از بخش‌های این محله بقایای کوره‌های آجرپزی از دوران قاجار مشاهده می‌شود.
این محله از جنوب به پارک بعثت، از شمال به خیابان شوش، از شرق به خیابان صابونیان و از غرب به خیابان خزانه بخارایی محدود می‌شود که توسط خیابان شوش مرز مشترکی با منطقه ۱۲ تهران دارد.
از پارک‌های بزرگ این محله می‌توان به پارک بعثت و میثاق و چندین بوستان دیگر (اسفند، بهاران و…) اشاره کرد.
محله باغ آذری با محله‌های جوادیه، محله خزانه، محله نازی آباد، محله کیانشهر شمالی، محله مولوی، محله خانی آباد، محله کوثر، محله نازی‌آباد شرقی، محله مظاهری و محله شوش همسایه است. 
تاریخچه محله باغ آذری تهران
در دوره قاجار در شمال محله باغ آذری، حصار تهران قرار داشت. در گذشته این محله در خارج از محدوده تهران بود. در ابتدای خیابان خزانه امروزی و تقاطع این خیابان با خیابان شوش، دروازه‌ای بنام، به نام دروازه غار بود که ورودی روستای غار به تهران بود و علت نامگذاری آن هم قرار داشتن این دروازه به سمت بلوک غار تهران بود. در آن دوره این دروازه از مهمترین دروازه‌های جنوبی تهران بود به همین دلیل منطقه باغ آذری از مهمترین مناطق در همسایگی تهران بود.
باغ آذری در زمان قاجار باغی بزرگ و بخشی در خارج از حصار‌های تهران بود که برای ساخت برج و باروی جنوبی تهران از آن خاک‌بداری می‌شد و همین امر باعث شده امروزه باغ آذری را به عنوان گودی بشناسیم که تبدیل به محله‌ای در تهران شده است.
در دوره رضا شاه و با توسعه و گستردگی تهران، حصار‌های تهران تخریب شد و باغ آذری وارد حومه شهر تهران شد. بعد از آن رضا شاه در این محله اقدام به تأسیس پایانه‌ای برای دسترسی تهران به بخش‌های جنوبی تهران کرد که باعث شد ساکنین و مسافران منطقه افزایش یابد.
در همین راستا احداث خط و‌ایستگاه راه آهن، کشتارگاه تهران و کارخانه روغن نباتی در چهار راه خزانه به توسعه محله باغ آذری سرعت بخشید بعد از آن در  دو تا سه دهه مهاجرین در این محله ساکن شدند سپس با قطعه‌بندی خیابان‌های باغ آذری، محله‌ای به نام محله باغ آذری در تهران شکل گرفت.
دلیل نامگذاری باغ آذری
درباره نامگذاری این محله احتمال می‌رود، ورود مهاجرین آذری زبان به این منطقه که در آن زمان باغی بزرگ بود، محله باغ آذری را شکل داد.
دسترسی به محله باغ آذری
بزرگراه بعثت، خیابان شوش، خیابان فدائیان اسلام و خیابان رجاییاز مهمترین ورودی‌های باغ آذری هستند که در چهار طرف باغ آذری قرار دارند و بهترین دسترسی‌ها را برای این محله امکانپذیر ساخته‌است و ایستگاه‌های مترو پایانه جنوب و‌ایستگاه مترو شوش امکان دسترسی به این محله را فراهم کرده است.
 
انتهای پیام/خ