میزگرد| ارزیابی انتخابات و خواسته مردم از کاندیداها
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی «سردبیر پرس»؛ مناظره انتخاباتی در دانشگاه تهران با حضور فعالان سیاسی محمدمحسن قدیری ابیانه فعال اصولگرا و سید مجید حسینی فعال اصلاحطلب برگزار شد، در این نشست قدیریابیانه گفت: در این دوره از انتخابات همه نامزدها بلااستثنا میخواهند تحریمها برداشته شود زیرا ما در بین اصلاحطلبان شاهد افرادی بودیم که […]
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی «سردبیر پرس»؛ مناظره انتخاباتی در دانشگاه تهران با حضور فعالان سیاسی محمدمحسن قدیری ابیانه فعال اصولگرا و سید مجید حسینی فعال اصلاحطلب برگزار شد، در این نشست قدیریابیانه گفت: در این دوره از انتخابات همه نامزدها بلااستثنا میخواهند تحریمها برداشته شود زیرا ما در بین اصلاحطلبان شاهد افرادی بودیم که میخواستند تحریمها تشدید شوند و حتی وقتی ترامپ پیروز شد عدهای نامه نوشتن به ترامپ که تحریمها را تشدید کنید حتی آقای مایکل لدین پدر انقلابهای رنگین چند سال پیش مطلبی مینویسند و میگویند: «پس از گذشت سال ۸۸ نامهای نوشتم به میرحسین موسوی و اعلام کردم از طرف دولت آمریکا صحبت میکنم بنابراین ما از شما حمایت میکنیم فقط به ما بگویید چه کار کنیم که به نفع شما شود و چکار نکنیم که شما آسیبی نبینید؟» لدین ادامه داد: «در پی نامهام خیلی زود برای ما جوابی ارسال شد که شما تحریمهای ایران را به شدت افزایش بدهید اما حمایتتان را از ما علنی نکنید.»
تو مقاطع مختلف دیدیم مثلاً فائزه هاشمی خواستار این شده که دوست دارد ترامپ پیروز شود تا فشارها علیه ایران افزایش یابد و دیگری مانند مهدی هاشمی که در دفتر لندن دانشگاه آزاد بود در تماسهایی تلاش میکرد به آمریکاییها اعلام کند؛ تحریم ایران را تشدید بکنند بنابراین اینهایی که اصلاحطلب هستند نمیگم صرفاً شخص اقای پزشکیان، زیرا این شخص سادهتر از این حرفهاست ولی اصلاح طلبها دنبال تحریم ایران بودند تا وضع معیشتی مردم بد شود بعد اینها خودشان را به عنوان ناجی ایران از تحریم معرفی کنند وگرنه در ایران، ادمهای عادی و دلسوز خصوصاً ادمهایی که ولایتمدار، اصولگرا و یا انقلابی هستند، هیچ وقت خواستار تحریم ایران نبودند بلکه خواستار رفع تحریمها بودند اما معتقدند که آمریکا دست از تحریم برنمیدارد بلکه هر چه بتواند آن را تشدید هم خواهد کرد.
آقای روحانی و ظریف فکر میکردند با دانستن زبان بینالملل میتوانند تحریمها را بردارند بنابراین مذاکره کردند و امتیازات شرمآوری به امریکا دادند، حضرت آقا فرموده بودند هر تعهدی که میگیرید، ضمانت نیز بگیرید اما اقای ظریف گفت امضای کلین برای ما ضمانت است، درحالی که امضای وزیر امورخارجه و رئیس جمهور و کنگرهاش ضمانت نیست بنابراین اگر تصویب و امضا کردند فردا میتونند امضای خود را پس بگیرند و همینطور هم شد.
در همان ایام اوباما نیز نه تنها تحریمها برداشته نشد بلکه تحریمها را تشدید هم کردند، حالا ظریف و روحانی آمدند و به دروغ گفتند که تحریمها لغو شده و اقای ظریف حتی به مجلس رفت و گفت: در برجام تحریمها لغو شده، نمایندگان گفتند: کلمه لغو نیامده بلکه کلمه تعلیق آمده است، آقای ظریف باورش نشد تا اینکه به او نشان دادند و او در پاسخ گفت: من این را نخوانده بودم، جالب بود آقای ظریف برای لغو تحریم رفته بودند آن وقت برجام را نخوانده بودند.
من معتقد نیستم آقای ظریف راست میگوید بلکه برجام را خوانده و تنها در آن ایام دنبال این بودند که به چیزی به نام برجام برسند و بیایند جار و جنجال راه بیندازند، بعد مجلس و ریاست جمهوری را ببرند و بگویند ما توانستیم تحریمها را برداریم و آمدند گفتند از امروز تمام تحریمها برداشته شد بعد آمدند کل تعهدات ایران را یک جا عمل کردند و گفتند ما برای اثبات حسن نیت ایران این کار را کردیم. و غربیها ادمهای متمدنی هستند و تحریمها را برمیدارند و مکانیسم ماشه را در برجام گذراندند که واقعاً شرمآوره و برای هر یک از تعهدات ایران مکانیسم مشخص کردند که آنها باید تایید کنند که این برداشته شده درحالی که برای تعهدات آنها ضمانتی نگرفتند و هیچ مکانیسمی مشخص نکردند، از اول پیدا بود که آمریکا قصد رفع تحریمها را قصد ندارد این حتی در زمان اوباما هم بود منتها اینها کار خلافی کردند و یک ترکمنچایی را امضا کردن حالا هی باید توجیهش کنند.
قدیری یادآور شد: من دیروز مناظرهای داشتم با یکی از آقایان اصلاحطلب و میگفت: برجام چطور فایده نداشت، ۱۵۰ میلیارد دلار پولهای ایران ازاد شد، گفتم: نه تنها آزاد نکردند بلکه برای تبلغات هواپیمایی دست دوم ایرباس به ایران اوردند و چند تن از وزرای ما رفتند برای استقبال از آن که این هواپیماها زود هم از کار افتادند، اینها خجالتآور است به هر حال با کار اینها تحریمها برداشته نشد بلکه افزایشم یافت، در دولت جدید هم که برجام و مذاکره بیان شد، بنده گفتم: امریکا تحریمها را برنمیدارد بلکه افزایش میدهد حالا بروید مذاکره کنید ولی بدانید امریکا دست از تحریم برنمیدارد، علت اینکه اقای جلیلی و باقری مذاکراتشان به نتیجهای نرسید، این بود که اینها گفتند تعهد میدید باید ضمانتم بدهید و امریکا حاضر نبود ضمانت بدهد.
جالبه بدانید اقای رابرت مالی مسئول مذاکرات برجامی امریکا تو جلسهای سری که بعدها آشکار شد، گفته بود؛ ما میخواهیم برجام را احیا کنیم تا تحریمها تشدید شود. این چه برجامی است که اگر احیا شود تحریمها تشدید میشود این برمیگردد به اشتباه ترامپ ، ترامپ به عنوان برجام میتوانست از مکانیسم ماشه استفاده کند و ان تحریمهای لغو نشده و تعلیق شده را که به آن عمل هم نکردند، برگرداند، لازمم نیس طبق مکانیزم ماشه ما خطایی کرده باشیم هر آنی آنها اراده بکنند دلشان خواست میتوانند تحریمها را برگردانندبنابراین اشتباه کرد بدون اینکه از ان حق استفاده کند خارج شد بعدها که پشیمان شد امد و در شورای امنیت گفت: من به عنوان عضو برجام میخواهم برای تحریمها از مکانیسم ماشه استفاده کنم که به او میگویند تو دیگر نمیتوانی زیرا خارج شدهای، حالا اینها میخواهند برگردند و برجامی را احیا کنند تا آن حق را بدست بیاورند و بعد از مکانیسم ماشه علیه ما استفاده کنند که الان نمیتوانند البته با فرانسه و انگلیس و المان میتوانند چنین کاری را کنند به هر حال تحریم خواسته جبهه اصلاحطلب است تا با خراب شدن وضعیت معیشت مردم با رسانههای خودشان و رسانههای ضدانقلابی و بیگانه، حکومت را مسئول این تحریمها بدانند لذا تمام این اقایان اصلاحطلب که من فکر میکنم خود اقای پزشکیانم شاملش میشود خواستار رفع تحریم هستند منتها میگویند باید مذاکره کنیم که تحریمها برداشته شود، اما این تحریمها برداشته نمیشود وگرنه با مذاکرات روحانی و ظریف برداشته میشد.
درسته که برداشته شدن تحریمها خوب است اما برداشته شدن آن تضمین نمیشود و یا اصلاً حتی با مذاکرات و تعهدات نیز برداشته نمیشود. در برنامهی تلویزیونی نیز از ظریف پرسیدند هدف شما از مذاکرات چیست؟ رفع تحریم است؟ او گفت: برو بالاتر، و در اخر گفت: ما میخواهیم دیوار بیاعتمادی با امریکا را بشکانیم و به تعامل برسیم و میخواستند افتخار به تعامل رسیدن امریکا را نصیب خودشان کنند لذا سعی کردند ان حلقه سه نفری خود را بازتر نکنند.
به طور کلی اصولگرایان ولایتمداران و انقلابیون خواستار رفع تحریم هستند اما یک جمله مقام معظم رهبری فرمودند که؛ «رفع تحریم با آنهاست اما خنثی کردنش دست ماست» بنابراین ما باید تلاش کنیم که خنثی کنیم وگرنه آنها تحریمها را برنمیدارند برداشتن این تحریمها با مذاکرات کاملاً وعدهای واهی است.
سید مجید حسینی فعال اصلاحطلب: خوشحالیم که دوستان اصولگرا طرفدار رفع تحریم شدند ادبیاتی در بین همین اصولگراها زیاد بود که میگفتند؛ تحریم نعمت است تحریمها ما را خودکفا میکند اما هرچی میگفتیم که تحریمها کمر مردم را شکسته است گفتند نه تحریم نعمت است. خوب خوشحالیم که شما دیگر مخالف تحریم هستید اما چرا الان که کمر مردم شکسته است یادتان افتاده است که تحریم خوب نیست؟ سوال بعد این است که چرا تحریمها موثر شد؟ اگر تحریمها اثرگذار نبود پس مدیریت دولت آقای رئیسی خیلی بد بود.
همین تحریمها عامل ۵۷ درصدی افزایش دلار است و دلار عامل گران شدن وحشتناک مسکن است همه این موارد به هم مرتبط هستند و خوشحالم که الان معتقدید که تحریم بد است اگر تحریم عامل این وضعیت اقتصادی موجود است پس میشود از دولت رئیسی دفاع کرد که ۱۵۷ درصد گرانی داشته و عاملش هم تحریم بوده است و اگر عاملش تحریم نبوده است آقای رئیسی زیر سوال میرود. شما که آقای رئیسی را زیر سوال نمیبرید؟ علت تاثیر تحریمها اقتصاد داخلیایست که شما ایجاد کردید. ما اقتصادمان تا انتها لیبرال، بانک محور، مسکن محور و سرمایهداری مالی است و اصولگرا و اصلاحطلب در آن نقش داشته هم اصولگراها مال ساختند هم اصلاحطلبا بانک زدند، ما که در این سهم مشترکی داشتیم پس تنها نبودیم بنابراین اقتصاد لیبرال ساختید و وقتی تحریم میشود چون باید با جهان کار کند. شما میخواهید داخل تماماً سرمایهداری اداره کنید و بیرون با آمریکا دعوا کنید اینگونه نمیشود یا تصمیم بگیرید با آمریکا دعوا نکنید و اقتصاد لیبرال داخلی را درست کنید و به بیرون وصلش کنید یا تصمیم بگیرید با آمریکا دعوا کنید و داخل هم چنین کارهایی را عرض کردم، نکنید برای مثال؛ ارز ترجیحی برندارید، یارانه زدایی نکنید، آزادسازی نکنید و قیمت بنزین را آزاد نکنید، شما رد واقع با این نوع مدیریت داخلی دارید پدر مردم را در میآورید.
مدام میگویید ظریف و روحانی خائن هستند، باشه اصلاً به خاطر تعامل با آمریکا خائن هستند بنابراین با این اوصاف شما آمریکا ستیز هستید خوب نمیشود که خارجی آمریکا ستیز باشید و داخل آمریکاپسند. این وضعیت موجود حاصل دولتهایی است که از این سیاستها دفاع کردند نتیجهاش این است که شما خارجی میگویید مرگ بر آمریکا، داخلی میگویید درود بر آمریکا. آخر نمیشود که در داخل آمریکا درست کنید و اختلاف طبقاتی ایجاد کنید، نابرابری و گرانسازی درست کنید.
الان ۶ تا از کاندیداها جلوی ما نشستند که هر ۶ تای آنها از گرانسازی دفاع میکنند بعد شما میگویید که مخالف تحریمها هستید؟! چطور ممکن است؟! هر ۶ نفر کاندید با ادبیات مختلف اعلام کردند که بنزین را گران میکنند. آقای جلیلی چگونه خارجی ضد آمریکاست و داخلی طرفدار بانک جهانی است و همه سیاستهای بانک جهانی در برنامه وان او هست مانند آزادسازی، یارانهزدایی، گرانسازی و موقتی سازی نیروی کار. آقای قدیر، باعث خجالت است ما به مردم میگوییم بیرون آمریکا ستیزیم اما داخل برنامه بانک جهانی که به عنوان مهمترین نهاد آمریکا است، برنامه اصلی اقتصادیمان قرار دادیم، مسخره کردین مردم را؟! بنابراین اگر خارجی آمریکاستیز هستید داخلی هم باشید. پس دیگر از آقای ظریف و روحانی نمیشود شاکی بود که خارجی چرا تعامل میکنید.
مهمترین برنامههای بانک جهانی و نولیبرالترین شکل برنامه را آقای جلیلی اعلام کرده و بقیه کاندیداها اصلاً ادعایی ندارند بلکه آقای جلیلی است که میگوید من ضدآمریکام، پس اگر ضد آمریکایی چرا ضد آمریکایی داخلی نیستی؟! من نوکر آقای جلیلی هستم اگر بیاید داخل و همان طور که در خارج علیه آمریکاست در داخل هم باشد.
ما در ایران ۹ میلیون گرسنه داریم مگر ما شیعه نیستیم؟! امام علی علیهالسلام فرمودند: اگر یک نفر بدون غذا بخوابد من خوابم نمیبرد. این در حالیست که ۹ میلیون گرسنه هستند و آقای جلیلی میگوید میخواهم بنزین را گران کنم یعنی ما داخلی آمریکاستیزی برایمان هزینه دارد، شورای نگهبان ما را رد میکنند، اذیتمان میکنند و با نهادهای مختلف درگیر میشویم.
شما اگر خارجی آمریکاستیز باشید من با اون مخالف نیستم ولی داخلی هم باشید سیاستهای اقتصادی که الان آقای پزشکیان بیان میکند از آقای جلیلی عدالتخواهانهتر است اقلاً آقای جلیلی بایستد و بگوید من با یارانهزدایی مخالفم چون سیاست بانک جهانی است و آمریکا از آن سوء استفاده میکند و با گرانسازی و آزادسازی مخالفم و نیروی کار نباید موقت کار کند، اینها را بگوید و بعد با آمریکا مخالفت کند.
نمیشود که هزینههای آمریکا ستیزی را بار مردم کنید مفاید آمریکا ستیزی را مردم نفع نبرند، اینها باید دو طرفه باشد. من با آمریکا ستیزی شما موافقم در صورتی که داخلی هم باشد وقتی داخلی نیست و برنامههای نولیبرال منتشر میکنید، وقتی از دولتهای سرمایهداری دفاع میکنید در داخل نمیتوانید مخالف دولت سرمایهداری خارجی باشید. ان گونه رفتارها چیزی جز ریا نیست.
یه بخشی از این چپهای سکولار یا براندازها فازشون چیه میگویند؛ ما داخل با امریکا مخالفیم ولی خارج مخالف نیستیم یا بگوییم اگر اونها فلسطینیهارا کشتند ما کاری نداریم فقط سیستان بلوچستان اذیت نشه این هم نمیشود اینم ریاست بنابراین نمیشه خارجی چپ باشید ولی داخلی راست همچین چیزی نداریم اگر چپید و طفدار نهاد منتقد امریکایی هستید باید داخلی هم چپ باشید اگر خارجی راستید مثل اقای روحانی و ظریف داخلی هم راست هستند، روحانی کی ادعای عدالت کرد؟ همین هستند و طرفدار طبقه بالا هستند و رک و راست اعلام میکنند. سیاستهایشان آزادسازی است از مردمم اجازه نمیگیرند، صبح پا میشوند میگویند ما خبر نداشتیم بنزین گران شده خب اینها منسجم هستند ممکنه شما موافق با اونا نباشید ولی منسجم هستند و حرف متناقض نمیزنند ولی اقای جلیلی نمیتواند در خارج چپ باشد و در داخل راست باشد، ما همچین چیزی نداریم، این مفهومش ریا است و این اشتباه است ، شما الان اگر چپید هم باید مخالف هاشمی هم احمدینژاد هم جلیلی باشید و اگر راست هستید باید خارجی با اقای ظریف و روحانی موافق باشید بنابراین ریا نباید تو کارتان باشد.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰