آرارات؛ محله‌ای دنج و آرام در تهران

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ محله آرارات در شمال شهر تهران و ناحیه یک منطقه سه شهرداری تهران  قرار دارد که در گذشته ارامنه در این محله ساکن بودند. تاریخچه محله آرارات در سال‌های ۱۲۵۰ این محله با نام قلعه ارامنه تشکیل شد و حاج میرزا آقاسی از وزیران دوره قاجار، هفت خانوار […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ محله آرارات در شمال شهر تهران و ناحیه یک منطقه سه شهرداری تهران  قرار دارد که در گذشته ارامنه در این محله ساکن بودند.
تاریخچه محله آرارات
در سال‌های ۱۲۵۰ این محله با نام قلعه ارامنه تشکیل شد و حاج میرزا آقاسی از وزیران دوره قاجار، هفت خانوار از شهر‌های اراک و چهارمحال بختیاری را در قلعه ارامنه جهت سکونت، پذیرا شد.کسب روزی این هفت خانوار با کاشت غلات و حبوبات تامین می‌شد. به‌مرور زمان جمعیت گسترش یافت و به ۵۰ خانوار رسید، اما ارامنه ساکن در این محله که بیشتر کشاورز بودند، زمین‌های زراعی و باغ‌های خود را فروختند و به خارج از کشور مهاجرت کردند طوری‌که جمعیت قلعه تنها به ۷۰ نفر رسید. لازم به ذکر است که آرارات نام یکی از استان‌های ارمنستان و همچنین کوه بلندی در ترکیه است.

این محله در گذشته، بخشی از محله ونک و محله‌ی ارمنی‌نشین بود. بعد از جدا کردن محله‌ها توسط شهرداری تهران در سال ۱۳۸۷، نام این محله به آرارات تغییر یافت البته بعضی مدعی هستند که این محله نام خود را از باشگاه آرارات گرفته است و برخی از ساکنین قدیمی ونک نیز معتقدند که نام آرارات از کوه‌های آرارات (مرز ایران، ارمنستان و ترکیه) گرفته شده است نه باشگاه آرارات.
محله آرارات، از شمال به محله‌های محمودیه و اوین و بزرگراه شهید چمران و از جنوب به بزرگراه شهید همت و محله شیراز ختم می‌شود.

میدان‌های مشهور و بزرگ آرارات میدان شیراز و میدان شیخ بهایی است. بوستان سئول، بوستان شیراز و بوستان آفتاب فضای سبز این محله را تامین کرده‌اند.
مسیر دسترسی به محله آرارات
محله آرارات دارای خطوط و ایستگاه‌های مترو نیست و برای رفتن به این محله باید در ایستگاه مترو شهید حقانی و یا ایستگاه مترو میدان صنعت پیاده شده و با تاکسی یا اتوبوس به این محله بروید.این محله هیچ‌ طرح ترافیک اصلی یا زوج و فرد ندارد بنابراین تردد به این محله بسیار راحت است البته حجم ترافیک را به محله آرارات نباید نادیده گرفت. 
برای رفت‌وآمد با تاکسی نیز می‌توانید به‌وسیله پایانه تاکسی در ابتدای خیابان ملاصدرا، به تمام محلات تهران سفر کنید.
اماکن مذهبی و تفریحی محله آرارات
اماکن مذهبی این محله شامل؛ مسجد شهید نواب صفوی در بزرگراه نیایش، مسجد ابوالقاسم(ع) در خیابان حاضری، مسجد امام علی(ع) در شهرک فجر، کلیسای صلیب مقدس در خیابان آرارات (در گذشته این کلیسا گورستان قدیمی برای ارامنه بود که قدمت بسیاری دارد، این کلیسا از بتن ساخته شده است و نمای بسیارزیبایی دارد) است.

باشگاه ورزشی آرارات از معروف‌ترین مکان‌های محله آرارات است که در خیابان آرارات، انتهای خیابان کردستان قرار گرفته است. این باشگاه ورزشی  مختص ارامنه است و اکثر رشته‌های ورزشی مانند؛ رشته‌های دوومیدانی، فوتبال، پینگ‌پنگ، تنیس، تکواندو، بدن‌سازی، بوکس، کوه‌نوردی، شنا، صخره‌نوردی، بسکتبال، شطرنج، والیبال و بیلیارد و… را دارد.
 
انتهای پیام/خ