موزه‌ای برای کودکان تهرانی

به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ «موزه‌ کودکی‌ ایرانک» نمایشی از اهمیت مردم ایران باستان به خردسالان‌شان است در روزگاری که، در دیگر نقاط دنیا شاید بزرگسالان هم از چنین اهمیتی برخوردار نبودند.   گفتنی است نخستین موزه کودکی در جهان موزه بروکلین در ایالات متحده است که در سال ۱۸۸۹ گشوده شده است. اکنون تنها […]

به گزارش خبرنگار «سردبیر پرس»؛ «موزه‌ کودکی‌ ایرانک» نمایشی از اهمیت مردم ایران باستان به خردسالان‌شان است در روزگاری که، در دیگر نقاط دنیا شاید بزرگسالان هم از چنین اهمیتی برخوردار نبودند.

 
گفتنی است نخستین موزه کودکی در جهان موزه بروکلین در ایالات متحده است که در سال ۱۸۸۹ گشوده شده است. اکنون تنها در ایالات متحده بیش از ۲۰ موزه بزرگ کودکی فعال است. کشور‌های دیگر هر کدام بسته به موقعیت و جایگاه خود موزه‌های مناسب کودکی دارند. در همسایگی ایران، ترکیه دو موزه کودکی در استانبول و آنکارا دارد.

 ‎کافی است به محوطه‌ی این موزه قدم بگذارید؛ جایی که با بیش از بیست سال تحقیق و پژوهش دایر شده و از هزاره‌ی سوم تا دوران قاجار و پهلوی هرآنچه اسباب‌بازی، پوشاک و وسایل مربوط به کودکان اعم از گهواره و ظرف غذا و …بوده را خواهید دید.

‌‎قدم به قدم در گذر زمان راهی سفری اعجاب‌انگیز خواهید شد که نه تنها برای کودکان دو سه ساله، بلکه برای پدر و مادر‌ها، پدربزرگ و مادربزرگ‌ها نیز خاطره‌انگیز و جذاب است.‌‎در «موزه کودکی ایرانک» اسباب‌بازی‌های ایران باستان به نمایش گذاشته شده است و بعد از آن تحول وسایل بازی بچه‌ها را با ورود اسلام و حذف مجسمه‌های سنگی و گلی و چوبی را خواهید دید که شبیه بت‌ها نباشند و در عوض آن عروسک‌هایی با پشم گوسفندان که هم نرم بودند و هم شباهتی به آن قبلی‌ها نداشتند، جایگزین شدند؛ و همینطور عروسک‌های سنگ‌صبور را می‌بینید که روزگاری همدم و همراز دخترکانی بود که روانه‌ی خانه‌ی شوهر می‌شدند و فقط با این عروسک‌ها درددل می‌کردند.

 ‎این‌ها تمام جذابیت این موزه نیست بلکه کودکان با آمدن به این موزه از والدین خود جدا می‌شوند و در پایان بازدید این مجموعه با نقاشی روی سفال خاطره‌شان را ثبت می‌کنند و از انواع برنامه‌های اجرای عروسکی این مجموعه لذت می‌برند؛ آمدن به این مجموعه هم فال است و هم تماشا.

 
گفتنی است موزه کودکی ایرانک بخش بزرگی از فضای خود را به تحول ادبیات کودکان از دوره قاجاری تا دوره پهلوی دوم اختصاص داده است و در این میان بخش‌های قابل توجه ای به پدیدآورندگان ادبیات کودکان مانند شاعران، نویسندگان و تصویرگران، قصه گویان رادیو  و کارها و آثار ماندگارشان در این دوره پویا و پر از جنبش می پردازد و نهادهای ویژه ادبیات کودکان و فرهنگ کودکی مانند شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و آموزشگران عشایر مانند محمد بهمن بیگی را در برابر چشمان مخاطبان به نگاه درمی آورد.
 
آدرس:
مسیر۱: بلوار میرداماد، نرسیده به میدان مادر،انتهای خیابان شهید بهزاد حصاری (رازان جنوبی)، سالن گنجینه اسناد ملیمسیر۲: بزرگراه حقانی (شرق به غرب)، نبش خیابان کوشا، روبروی ورزشگاه شهید کشوری، ساختمان آرشیو ملی، سالن گنجینه اسناد ملی‎انتهای پیام/خ