گذری بر آرامگاه «پیر عطا» در تهران
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ آرامگاه پیر عطا، یک بنای تاریخی و فرهنگی در تهران، ایران است. این آرامگاه آخرین آرامگاه پیر آتا، عارف و فیلسوف مشهور صوفی است که در قرن شانزدهم میزیسته است. پیر عطا در قرن شانزدهم در شهر اردبیل ایران به دنیا آمد. وی از عارفان و فیلسوفان برجسته […]
به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ آرامگاه پیر عطا، یک بنای تاریخی و فرهنگی در تهران، ایران است. این آرامگاه آخرین آرامگاه پیر آتا، عارف و فیلسوف مشهور صوفی است که در قرن شانزدهم میزیسته است.
پیر عطا در قرن شانزدهم در شهر اردبیل ایران به دنیا آمد. وی از عارفان و فیلسوفان برجسته صوفی بود که به تعالیم معنوی و نوشتههای فلسفی شهرت داشت. پیر عطا از شاگردان شاه اسماعیل بنیانگذار سلسله صفویه بود و بعدها در دربار شاه طهماسب اول از چهرههای برجسته در آمد.
آرامگاه پیر عطا در قرن هفدهم در زمان سلسله صفویه ساخته شد. مقبره نمونهای زیبا از معماری ایرانی است که دارای کاشی کاریهای پیچیده، گچبریهای تزئین شده و درهای چوبی زیبایی است.
آرامگاه پیر عطا نمونهای خیره کننده از معماری دوره صفویه است. مقبره بر روی سکویی مرتفع ساخته شده است که با حیاطی با چهار ورودی احاطه شده است. دیوارهای بیرونی با کاشی کاریهای پیچیده و گچبریهای تزیین شده، دارای نقشهای گل و خط عربی تزیین شده است.
فضای داخلی آرامگاه نیز به همان اندازه چشمگیر است، با گنبدی تزئین شده به زیبایی که از مرکز مقبره بلند شده است. گنبد دارای یک فانوس زیبا است که ه زیبایی معنوی فضای کلی آرامگاه میافزاید.
آرامگاه پیر عطا نه تنها یک نقطه عطف تاریخی و فرهنگی است، بلکه مکانی است که دارای اهمیت معنوی برای مسلمانان صوفی است. این آرامگاه مکانی مقدس به شمار میرود که زائران میتوانند برای ادای احترام به پیر عطا و راهنمایی معنوی به آنجا بیایند.
آرامگاه پیر آتا در طول سالها تحت چندین پروژه مرمت و حفاظت قرار گرفته است تا اهمیت تاریخی و فرهنگی خود را حفظ کند. آخرین پروژه مرمتی در دهه هفتاد انجام شد که هدف آن بازگرداندن آرامگاه به حالت اولیه بود.
پروژه مرمت شامل تمیز کردن و تعمیر کاشیکاری، گچکاری و کندهکاری و همچنین بازسازی معماری اصلی مقبره بود.
این آرامگاه همچنین یک نقطه عطف فرهنگی مهم است که میراث غنی معماری و هنری ایران را به نمایش میگذارد و همچنان نماد مهمی از فرهنگ و هویت ایرانی است.
انتهای پیام/خ
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰