«سله‌بن»؛ روستایی بکر در اطراف تهران

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ فرار کردن از آلودگی و شلوغی شهر و پناه بردن به طبیعت و آب و هوای خنک و پاک در روز‌های گرم تابستانی، یک نیاز اساسی برای همه ما است. سله‌بن نام روستایی بکر در اطراف تهران است که با زمستان‌هایی سرد و تابستان‌هایی خنک، جزو جا‌های دیدنی […]

به گزارش خبرنگار گروه مناطق «سردبیر پرس»؛ فرار کردن از آلودگی و شلوغی شهر و پناه بردن به طبیعت و آب و هوای خنک و پاک در روز‌های گرم تابستانی، یک نیاز اساسی برای همه ما است.
سله‌بن نام روستایی بکر در اطراف تهران است که با زمستان‌هایی سرد و تابستان‌هایی خنک، جزو جا‌های دیدنی فیروزکوه به شمار می‌آید. روستایی با طبیعت خیره‌کننده، رودخانه پرآب و سدی مشهور که متاسفانه در آینده‌ای نه چندان دور به زیر آب خواهد رفت.  

روستای سله‌بن که با تلفظ سلهه‌بن (Solhebon) خوانده می‌شود، منطقه‌ای زیبا، چشم‌نواز و پوشیده از درختچه‌ها و درختان سرمادوست است. این روستای محصور در بین دو رشته‌کوه با خاکی حاصلخیز، منابع آب کافی و حضور رودخانه حبله‌رود (نمرود) حدود ۸۰۰ هکتار زمین کشاورزی دارد که بیشتر آن‌ها باغ‌های میوه هستند. سله‌بن روستایی پر از آرامش و با آب و هوایی پاک است که مردم و حیوانات در کنار هم در صلح و صفا زندگی می‌کنند. 
براساس سرشماری انجام شده در سال ۱۳۸۵، ۵۸۵ نفر (۱۸۶ خانوار) در روستای سله‌بن زندگی می‌کردند؛ این عدد در سال ۱۳۹۵ به ۴۴۷ نفر کاهش یافته است. البته این اعداد جمعیت دائم روستا هستند و اگر بخواهیم جمعیت فصلی سله‌بن را نیز به این عدد اضافه کنیم، جمعیت کل روستا به ۲،۱۷۶ نفر (۵۶۸ خانوار) خواهد رسید. 
لازم به ذکر است ساکنان بومی فیروزکوه و نواحی سد نمرود از نژاد و قبایل شاخه‌های ۱۶ گانه نژاد آریایی بوده‌­اند. به‌علاوه اصالت نیاکان برخی از اهالی فیروزکوه به ترکان پازوکی نواحی ارومیه تبعیدی در زمان سلطنت صفوی برمی‌گرددد. افرادی نیز از ایل‌های فارس و اقوام کرد از سال‌ها قبل در این شهرستان سکنی گزیده‌اند. 

همچنین این روستا مکانی خوب برای شکم‌گردی است، در روستای سله‌بن و مسیر دسترسی به آن رستوران‌ها و سفره‌خانه‌های بسیاری وجود دارند که انواع کباب‌ها و غذا‌های محلی را سرو می‌کنند.  کافه رستوران بومک، رستوران سنتی حاج قدیر تبار و پسران و رستوران سد نمرود از جمله رستوران‌های پرطرفدار این منطقه هستند.
انتهای پیام/خ